Εκλογές στις ΗΠΑ - Τραμπ: Πριν μια εβδομάδα, δέχτηκα μια σφαίρα για τη Δημοκρατία, είπε στο Μίτσιγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στο Μίτσιγκαν, μπροστά σε 12.000 ανθρώπους, χαρακτήρισε «αδύναμο» τον Μπάιντεν και χλεύασε τους Δημοκρατικούς - Επίθεση του Βανς στην Κάμαλα Χάρις

Την υπόσχεση «να πολεμήσει, να πολεμήσει, να πολεμήσει», έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το προηγούμενο Σάββατο.

Ο Τραμπ μίλησε νωρίτερα σήμερα στο Μίτσιγκαν και ξεκίνησε την ομιλία του μπροστά σε 12.000 κόσμο, του ευχαριστώντας τους «πολλούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα που τον έχουν πλημμυρίσει με αγάπη και υποστήριξή» από τότε που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε, στη διάρκεια άλλης προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια.



Ο Τραμπ, που είχε αφαιρέσει τον περίφημο επίδεσμο από το αυτί του, υποσχέθηκε πως θα πολεμήσει, τονίζοντας ότι «δέχτηκε μια σφαίρα για τη δημοκρατία».

Ακόμη, ειρωνεύτηκε επανειλημμένως τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον οποίο χαρακτήρισε «αδύναμο». Χλευάζοντας τους Δημοκρατικούς που προσπαθούν να πείσουν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, έστρεψε τα βέλη του στην πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Νάνσι Πελόζι, λέγοντας: «Έχει στραφεί εναντίον του (προέδρου Μπάιντεν) σαν σκυλί».

Έχοντας στο πλευρό του τον γερουσιαστή Τζ. Ντι Βανς, τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του, ο Τραμπ είπε για τους Δημοκρατικούς: «Έχουν μερικά προβλήματα. Το Νο1 είναι πως δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο υποψήφιός τους», ανέφερε ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του έβαλαν τα γέλια.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Τζέι Ντι Βανς, μιλώντας πριν από την άφιξη του Τραμπ, είπε από την πλευρά του πως «μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι πριν από μία εβδομάδα ένας δολοφόνος προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ και σήμερα έχουμε ένα κολασμένο πλήθος στο Μίσιγκαν για να τον καλωσορίσει πίσω στην προεκλογική του εκστρατεία».

Παράλληλα, ο Βανς επιτέθηκε στην Κάμαλα Χάρις, λέγοντας: «Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δεν με συμπαθεί. Είπε ότι δεν έχω καμία πίστη σε αυτή τη χώρα. Λοιπόν, δεν ξέρω την Κάλαλα, αλλά υπηρέτησα στο Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών και έχτισα μια επιχείρηση. Τι στο διάολο έχεις κάνει εσύ εκτός από το να εισπράττεις επιταγές;».

Στη συνέχεια ο 78χρονος Τραμπ εξέφρασε τη χαρά του που επέστρεψε στο Μίτσιγκαν: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι και πάλι στη μεγάλη πολιτεία του Μίτσιγκαν».



Ξεκίνησε την ομιλία του με ευγνωμοσύνη προς τον αμερικανικό λαό για την υποστήριξή του μετά το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου: «Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω αυτό το βράδυ με ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους Αμερικανούς σε όλη τη χώρα... Με ξεχειλίσατε από υποστήριξη μετά το περασμένο Σάββατο. Όταν το σκέφτεστε, ήταν ακριβώς πριν από μία εβδομάδα, σχεδόν με ακρίβεια ώρας, ακόμη και λεπτού. Τι μέρα που ήταν κι αυτή...».

Ο Τραμπ πρόσθεσε: «Στέκομαι μπροστά σας μόνο με τη χάρη του παντοδύναμου θεού. Δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ. Ίσως ο Τζί Ντι ή κάποιος άλλος θα έπρεπε να είναι εδώ. Συνέβη κάτι πολύ ιδιαίτερο».

Ακολούθως, ευχαρίστησε τον γιατρό Ρόνεϊ Τζάκσον προτού αποτίσει φόρο τιμής στους παρευρισκόμενους που τραυματίστηκαν σοβαρά - ο ένας μάλιστα έχασε τη ζωή του - από τον Τόμας Κρουκς το περασμένο Σάββατο.

«Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για την ανάρρωση των πολιτών που τραυματίστηκαν στην επίθεση. Παραμένουμε σε επαφή και έχουμε βαθύτατο σεβασμό για την οικογένεια του Κόρεϊ Κομπερατόρε. Προστάτεψε κόσμο από τις σφαίρες αυτού του ατόμου. Ο Κόρεϊ ήταν ήρωας και θα έχουμε τη μνήμη του για πάντα στις καρδιές μας. Ένας μεγάλος ήρωας. Ήταν ένας μεγάλος οπαδός μου και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ».

Το Μίτσιγκαν, μια πολιτεία που θα μπορούσε να είναι καθοριστική για την έκβαση της προεδρικής κούρσας, είδε τον Τραμπ να κατακτά μια οριακή νίκη με διαφορά μόλις 10.000 ψήφων το 2016. Ωστόσο, ο Μπάιντεν την ανακατέλαβε το 2020 με προβάδισμα 154.000 ψήφων, εξασφαλίζοντας την πορεία του προς τον Λευκό Οίκο.


Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Βασίλης Παλαιοκώστας: «Θέλουμε να κοιμηθούμε στο κρατητήριο μόνο γι’ απόψε» - Το δεύτερο βιβλίο του φυγά

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr