Εκλογές στις ΗΠΑ: Η Χάρις τηλεφώνησε στους δωρητές των Δημοκρατικών - «Καλύτερος αντίπαλος για τον Τραμπ ο Μπάιντεν»

Εκλογές στις ΗΠΑ: Η Χάρις τηλεφώνησε στους δωρητές των Δημοκρατικών - «Καλύτερος αντίπαλος για τον Τραμπ ο Μπάιντεν»

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ επιχείρησε να καθησυχάσει τους δωρητές της προεκλογικής καμπάνιας των Δημοκρατικών μετά τη φασαρία γύρω από τον Μπάιντεν

kamala_harris_usa
Τον σταθερό ισχυρισμό του Λευκού Οίκου ότι ο Τζο Μπάιντεν προτίθεται να θέσει πλήρη υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, πιστεύοντας πως ότι είναι ο καλύτερος αντίπαλος για τον Τραμπ, επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά η Κάμαλα Χάρις, παρά τα εντεινόμενα σενάρια για απόσυρσή του από την κούρσα.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποίησε προχθές μια σύντομη συνάντηση με τους κορυφαίους δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφράζοντας την υποστήριξή της προς τον υποψήφιο σύντροφό της.

Συγκεκριμένα, η Χάρις μίλησε την Παρασκευή με περίπου 300 σημαντικούς δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος, λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στο πλαίσιο της εκστρατείας του προέδρου Μπάιντεν, παρά τον αναβρασμό που προκλήθηκε μετά το ντιμπέιτ με τον Τραμπ.

«Θα ξεκινήσω με το να μοιραστώ κάτι με όλους εσάς, κάτι που πιστεύω μέσα στην καρδιά μου. Είναι κάτι που αισθάνομαι έντονα ότι πρέπει όλοι να ακούσετε και να πάρετε μαζί σας όταν φύγετε και να το πείτε και στους φίλους σας», είπε η Χάρις στους δωρητές, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. «Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Εμείς θα τις κερδίσουμε. Ξέρουμε ποιος υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές βάζει πρώτα τον αμερικανικό λαό: ο πρόεδρός μας, ο Τζο Μπάιντεν», είπε η Χάρις υποστηρίζοντας πλήρως τον 82χρονο πρόεδρο.

Η ομιλία της Χάρης προς τους δωρητές κράτησε περίπου πέντε λεπτά και στη διάρκειά της, υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Μπάιντεν και άσκησε έντονη κριτική στη ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: το συνέδριο του Τραμπ αυτή την εβδομάδα ήταν μια μεγάλη προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου. Θέλει να αποσπάσει την προσοχή από σχέδιο Project 2025 (ένα έγγραφο 920 σελίδων, το οποίο εκπόνησε το Heritage Foundation - συντηρητικό think tank στις ΗΠΑ το οποίο τάσσεται υπέ των Ρεπουμπλικανών - και έχει σαν σκοπό την αναμόρφωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, ώστε να υποστηριχθεί η ατζέντα του Τραμπ). Μπορείτε να πιστέψετε ότι το έθεσαν γραπτώς; Είναι μια ακόμη εμπειρική απόδειξη ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο».

Κλείσιμο
Το τηλεφώνημα της Χάρις αποσκοπούσε στο να καταστείλει τους φόβους μεταξύ των δωρητών ότι οι αντιδράσεις κατά του Μπάιντεν από το εσωτερικό των Δημοκρατικών του θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταστροφικές για την εκστρατεία του. Ωστόσο, η Χάρις δεν δέχθηκε ερωτήσεις, κάνοντας ορισμένους να αναρωτηθούν ποιο ήταν το νόημα της επικοινωνίας.

Επιπλέον, το τηλεφώνημα έγινε την ίδια ημέρα που σχεδόν δώδεκα Δημοκρατικοί βουλευτές εξέφρασαν την επιθυμία τους να αποχωρήσει ο Μπάιντεν από την κούρσα.

Ο Μπάιντεν από την πλευρά του, ήταν συνεπής και ξεκάθαρος ότι σκοπεύει να παραμείνει στην κούρσα και να κατέβει εναντίον του Τραμπ τον Νοέμβριο ως υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Βασίλης Παλαιοκώστας: «Θέλουμε να κοιμηθούμε στο κρατητήριο μόνο γι’ απόψε» - Το δεύτερο βιβλίο του φυγά

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης