Μπανγκλαντές: Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική τους οδηγία για τη χώρα

Μπανγκλαντές: Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική τους οδηγία για τη χώρα

«Οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να μεταβαίνουν στο Μπανγκλαντές λόγω των πολιτικών αναταραχών που είναι σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα Ντάκα», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Bagladesh
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε χθες (τοπική ώρα) στους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στο Μπανγκλαντές και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τον επαναπατρισμό κάποιων διπλωματών και των οικογενειών τους από τη χώρα όπου έχουν ξεσπάσει βίαιες συγκρούσεις.

«Οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να μεταβαίνουν στο Μπανγκλαντές λόγω των πολιτικών αναταραχών που είναι σε εξέλιξη στην (πρωτεύουσα) Ντάκα», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναβαθμίζοντας την οδηγία «να αναθεωρήσουν το ταξίδι» τους που είχε εκδοθεί νωρίτερα χθες.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε την εθελούσια αποχώρηση μη απαραίτητων εργαζομένων της αμερικανικής κυβέρνησης και μελών των οικογενειών τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Με βάση την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 133 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αυτή την εβδομάδα στο Μπανγκλαντές, όπου από τις αρχές Ιουλίου πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις με αίτημα να τερματιστεί σύστημα ποσοστώσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Σήμερα περίπου οι μισές από αυτές τις θέσεις προορίζονται για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Ειδήσεις σήμερα:

«Καμίνι» και την Κυριακή η χώρα για 14η ημέρα - Έρχεται μικρή «ανάσα» από την Τρίτη


Οι σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες στη βορειοανατολική Γαλλία - Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο


Microsoft: Περίπου 8,5 εκατ. υπολογιστές επηρεάστηκαν από το black out, στο μεγαλύτερο κυβερνοεπεισόδιο στην ιστορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης