Τζο Μπάιντεν: Σε ασφυκτική πίεση για να αποσυρθεί- «Μας καταστρέφεις, δεν μπορείς να νικήσεις» του είπε η Πελόζι

Oι χορηγοί εμφανίζονται διστακτικοί να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μια εκστρατεία για την επανεκλογή Μπάιντεν - Δεν τον θεωρούν ικανό να επικρατήσει έναντι του Τραμπ

Απομονωμένος, στο Ντέλαγουερ όπου αναρρώνει από Covid-19, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν το έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι αυτός θα ηγηθεί των Δημοκρατικών στη μεγάλη εκλογική μάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι είναι ένας από τους λίγους που θεωρούν ότι είναι ικανός να κατέβει, καθώς, την ώρα που ενημερωνόταν από τους επιτελείς του Λευκού Οίκου για τα εθνικά θέματα, απ’ έξω, ακόμα και εν τη απουσία του, διαδηλωτές του ζητούσαν να «δώσει τον πυρσό».

Καθώς η πίεση από το κόμμα για να παραιτηθεί εντείνεται και ακόμα και μέλη της οικογένειάς του, όπως μεταδίδει το NBC, ξεκίνησαν να συζητάνε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα. Τουλάχιστον 35 Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο, μεταξύ των οποίων τέσσερις γερουσιαστές έχουν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί, αφήνοντας την Καμάλα Χάρις να ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας- αν και κατά πολλούς είναι ευκολότερο να μετρήσει κανείς τους Δημοκρατικούς που του ζητούν να αποσυρθεί παρά αυτούς που στέκονται στο πλευρό του.

Η ένταση είναι τόσο μεγάλη στους Δημοκρατικούς που, σύμφωνα με το CNN, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Νάνσι Πελόζι τηλεφώνησε στον Μπάιντεν και τον ενημέρωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως δεν μπορεί να κερδίσει τον Ντόνταλντ Τραμπ και ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να κερδίσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο, εάν επιμείνει να διεκδικεί μια δεύτερη θητεία. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Μπάιντεν υπεραμύνθηκε των επιλογών του.

Η χθεσινή μέρα, ωστόσο, για τον Μπάιντεν, επεφύλασσε και ένα θετικό νέο. Ήταν η στήριξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χίλαρι Κλίντον, στην απόφασή του να συνεχίσει. Το γεγονός, όμως, ότι αυτοί οι δύο πανίσχυροι Δημοκρατικοί επέλεξαν να μην εκφράσουν δημοσίως, αλλά ιδιωτικά τη στήριξή τους, είναι ενδεικτικό του πόσο απομονωμένος είναι ο πρόεδρος.

Αυτή η απομόνωση, εκτιμούν πολλοί, θα κοστίσει στους Δημοκρατικούς, καθώς οι χορηγοί και οι δωρητές εμφανίζονται διστακτικοί να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μια εκστρατεία για την επανεκλογή Μπάιντεν, τον οποίο θεωρούν επιτυχημένο μεν, όχι ικανό δε να ξανακερδίσει, πολύ δε περισσότερο να ξανακυβερνήσει. Λύση σε αυτό ανέλαβε να δώσει η Καμάλα Χάρις, η οποία και κατάφερε να συγκεντρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια στη χθεσινή εκδήλωσή της.

Το ίδιο ποσό κατάφερε να συγκεντρώσει και ο Τραμπ στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του.

Ο 78χρονος Ντόναλντ Τραμπ, επιτέθηκε σφοδρά στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς, ενώ ειρωνεύτηκε επανειλημμένως τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «αδύναμο» και χλεύασε τους Δημοκρατικούς που προσπαθούν να τον πείσουν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα: «Έχουν μερικά προβλήματα. Το Νο1 είναι πως δεν έχουν ιδέα ποιος είναι ο υποψήφιός τους», ανέφερε ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του έβαλαν τα γέλια. Ήταν και η πρώτη του εμφάνιση σε προεκλογική εκδήλωση με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του, τον γερουσιαστή Τζ. Ντι Βανς.



Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Παλαιοχώρας Χανίων - Σημαντικό ότι σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, λέει ο Χουλιάρας


Ντόναλντ Τραμπ: Δεν με προειδοποίησε κανείς πριν ανέβω στη σκηνή


«Καμίνι» και την Κυριακή η χώρα για 14η ημέρα - Έρχεται μικρή «ανάσα» από την Τρίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr