Εκλογές ΗΠΑ - Τραμπ: Κανένας δεν με προειδοποίησε πριν από την απόπειρα δολοφονίας ότι υπάρχει πρόβλημα

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι η υπηρεσία απέρριψε αιτήματα της ομάδας του Τραμπ για περισσότερη ασφάλεια

Οι αρχές ασφαλείας δεν προειδοποίησαν τον Ντόναλντ Τραμπ για το αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα πριν εκφωνήσει την ομιλία του στην Πενσιλβάνια κατά την οποία τον πυροβόλησε ένας επίδοξος δολοφόνος.

«Κανείς δεν το ανέφερε, κανείς δεν είπε ότι υπήρχε πρόβλημα. Θα περίμενα για 15 [ενν. λεπτά], θα μπορούσαν να πουν να περιμένουμε για 15 λεπτά, 20 λεπτά, 5 λεπτά, οτιδήποτε. Κανείς δεν μίλησε», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Νομίζω πως αυτό ήταν λάθος», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Πώς ανέβηκε κάποιος σε εκείνη τη στέγη; Και γιατί δεν αναφέρθηκε;»

Η Washington Post ανέφερε το Σάββατο πως ανώτατοι αξιωματούχοι της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ είχαν απορρίψει κατ' επανάληψη αιτήματα από την ομάδα ασφαλείας του Τραμπ για περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό σε εκδηλώσεις πριν από την απόπειρα δολοφονίας στις 13 Ιουλίου.

Η υπηρεσία, που έχει την ευθύνη για την προστασία του Τραμπ ως πρώην προέδρου, αρνήθηκε τα αιτήματα αυτά λέγοντας μερικές φορές πως είχε έλλειψη πόρων, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι η υπηρεσία απέρριψε αιτήματα της ομάδας του Τραμπ για περισσότερους πόρους ασφαλείας.

Σε e-mail προς το πρακτορείο Reuters ο Γκουλιέλμι ανέφερε την Κυριακή: «Σε μερικές περιπτώσεις όπου δεν παρασχέθηκαν ειδικές εξειδικευμένες μονάδες ή πόροι της Μυστικής Υπηρεσίας, η υπηρεσία έκανε τροποποιήσεις προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του προστατευόμενου προσώπου».

«Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση κρατικών ή τοπικών εταίρων προκειμένου να παράσχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες ή αλλιώς προσδιορισμό εναλλακτικών προκειμένου να μειωθεί η δημόσια έκθεση του προστατευόμενου προσώπου», πρόσθεσε ο Γκουλιέλμι.

Εν τω μεταξύ, η διευθύντρια της Υπηρεσίας Κίμπερλι Τσιτλ αναμένεται να καταθέσει σε ακρόαση της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 22 Ιουλίου σε σχέση με το συμβάν με τους πυροβολισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Αρκαδία: Ξυλοκόπησε τον 64χρονο μέχρι θανάτου σε βάφτιση επειδή θεώρησε ότι φλέρταρε τη γυναίκα του

Τουρκική εισβολή - 50 χρόνια: Τα ντοκουμέντα για το πώς ο Κίσινγκερ πούλησε την Κύπρο στον «Αττίλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr