Εξοργισμένοι οι δωρητές των Δημοκρατικών με την Κάμαλα Χάρις, διοργάνωσε συνάντηση στήριξης του Μπάιντεν

Η αντιπρόεδρος μίλησε διαδικτυακά υπέρ Μπάιντεν σε 300 σημαντικούς δωρητές, αλλα εκείνοι νόμιζαν ότι θα συζητούσαν τι θα γίνει με την υποψηφιότητά του - Αλλά και ρεύμα υπέρ της αντιπροέδρου

«Βιαστικά οργανωμένη» στην καλύτερη περίπτωση και «αποτυχία» στη χειρότερη ήταν τα σχόλια που έκαναν δωρητές των Δημοκρατικών για την εικονική συνάντηση στην οποία μίλησε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις με σκοπό την ενίσχυση της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν.

Στη δικτυακή συνάντηση που έγινε την Παρασκευή έδωσαν το «παρών» περίπου 300 μεγάλοι δωρητές των Δημοκρατικών οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για όσα συνέβησαν.

Ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχε, όπως αναφέρει το NBC, έκανε λόγο για «άσχημα οργανωμένη και βιαστική συνάντηση». «Πλήρης αποτυχία με κακό σχεδιασμό» ήταν το σχόλιο ενός άλλου δωρητή που μίλησε ανώνυμα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τη συνάντηση είχε οργανώσει η Τζεν Ο’Μάλεϊ Ντίλιον, η επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν και όχι η ομάδα που διαχειρίζεται τα οικονομικά της εκστρατείας. Στο εικονικό ραντεβού συμμετείχαν δωρητές οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις για τον Μπάιντεν και την εκστρατεία του: κάποιοι από αυτούς  θεωρούνται πιστοί υποστηρικτές του, άλλοι δεν έχουν πιστεί για το μέλλον της εκστρατείας ενώ υπάρχουν και πολλοί με απόψεις που κινούνται ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Χάρις μίλησε με εξαιρετικά θετικά λόγια για τον πρόεδρο. Είπε ότι είναι αυτός που «βάζει την Αμερική στην πρώτη θέση» και ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ελπίδες να κερδίσουν τον Ντοναλντ Τραμπ. «Αυτό είναι κάτι το οποίο το πιστεύω στα βάθη της καρδιάς μου, σας ζητώ να το πάρετε μαζί σας όταν τελειώσει αυτή η συνάντηση και να το πείτε στους φίλους σας. Θα κερδίσουμε τις εκλογές.

Ωστόσο, στο τέλος, όταν κλήθηκαν να μιλήσουν και οι δωρητές το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό. Ένας μάλιστα είπε ανοιχτά ότι η συνάντηση «ήταν γελοία» ενώ άλλη μία πηγή είπε στο NBC ότι η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν κακή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρεώνεται στην Χάρις

Αυτό που εξόργισε πολλούς από τους δωρητές που συμμετείχαν ήταν ότι τους κάλεσαν για να τους περάσουν το μήνυμα της συστράτευσης πίσω από το Μπάιντεν την ώρα που αυτοί αναζητούν τρόπους να μιλήσουν υπέρ της αποχώρησής του.

Ρεύμα υπέρ της Χάρις

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και ενώ ο πρόεδρος επιμένει ότι θα συνεχίσει κανονικά τον προεκλογικό αγώνα μόλις αναρρώσει από την covid, στο παρασκήνιο γίνονται ενέργειες για να στηθεί ο προεκλογικός μηχανισμός της Κάμαλα Χάρις σε περίπτωση που ο Τζο Μπάιντεν παραιτηθεί από τον αγώνα υπέρ της.

Το NBC αναφέρει ότι πρόσωπα που είχαν υποστηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον και τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς το 2016 έχουν σχηματίσει μία ομάδα που προωθεί την υποψηφιότητα της Χάρις για το 2024.

Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να στρατευτούν υπέρ της Κάμαλα Χάρις σε περίπτωση που αποχώρησε ο Μπάιντεν είπε στο nbc ο Ματ Ορτέγκα που είχε εργαστεί ως επικεφαλής των ψηφιακών επικοινωνιών για την εκστρατεία της Κλίντον.

Για την ώρα οι στόχοι αυτής της ομάδας είναι περιορισμένοι ενώ τονίζουν ότι δεν έχουν την έγκριση της Χάρις ή του επιτελείου της.

Οι Δημοκρατικοί είναι χωρισμένη σε τρία τμήματα επισημαίνει τέλος το NBC. Ένα στρατόπεδο είναι αυτό των υποστηρικτών του Μπάιντεν, το δεύτερο είναι αυτό των όσων πιστεύουν ότι πρέπει να τον αντικαταστήσει στον προεκλογικό αγώνα η Χάρις ενώ υπάρχει και μία τρίτη ομάδα που ζητά μία ανοιχτή διαδικασία επιλογής υποψηφίου ενόψει του συνεδρίου των Δημοκρατικών που θα γίνει τον Αύγουστο στο Σικάγο.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Αρκαδία: Ξυλοκόπησε τον 64χρονο μέχρι θανάτου σε βάφτιση επειδή θεώρησε ότι φλέρταρε τη γυναίκα του

Τουρκική εισβολή - 50 χρόνια: Τα ντοκουμέντα για το πώς ο Κίσινγκερ πούλησε την Κύπρο στον «Αττίλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr