«Οι σύμβουλοι του Μπάιντεν συζητούν για μία δήλωση τη Δευτέρα ότι δεν θα είναι υποψήφιος», είπε ο Μπέρνστάιν του Watergate

O διάσημος αναλυτής είπε ότι το περιβάλλον του προέδρου δεν θέλει μία εικόνα νικημένου για τον Μπάιντεν - Αυξάνονται οι γερουσιαστές που του ζητούν να αποσυρθεί - Οι Κλίντον τον στηρίζουν, αλλά όχι με δημόσια δήλωση 

Γνωστοί αναλυτές «βλέπουν» πιθανή αποχώρησή του Μπάιντεν από την εκλογική κούρσα ίσως και τη Δευτέρα με μία ανακοίνωση: «Υπάρχει πάντως μία κινητικότητα στους συμβούλους του Μπάιντεν. Θέλουν να το δουν με τον Τζο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό κόμμα να φαίνονται σαν νικητές και όχι σαν ηττημένοι. Συζητούν για τη Δευτέρα ως πιθανή ημερα για να κάνει ο πρόεδρος μία κάποιου είδους ανακοίνωση ότι δεν θα είναι πια υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ» τόνισε μιλώντας στο CNN o διάσημος αναλυτής, Καρλ Μπερνστάιν. που έγινε γνωστός για την αποκάλυψη του Watergate, που ανάγκασε τον πρόεδρο Νίξον σε παραίτηση. 

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:


Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι γερουσιαστές που καλούν τον Μπάινεν να αποσυρθεί: Ο πρώην Δημοκρατικός και νυν ανεξάρτητος γερουσιαστής Τζο Μάντσιν κάλεσε την Κυριακή τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή State of the Union του CNN είπε ότι κατέληξε στην απόφαση «με βαριά καρδιά» λέγοντας ότι «είναι καιρός να δώσουμε τη σκυτάλη σε μια νέα γενιά».

Ο Μάντσιν, που εκλέγεται στη Δυτική Βιρτζίνια, έρχεται να προστεθεί σε πάνω από 35 Δημοκρατικούς του Κογκρέσου που πιέζουν τον Μπάιντεν να αποχωρήσει μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Ανησυχώ για την υγεία και την ευημερία του προέδρου, πραγματικά ανησυχώ», σχολίασε ακόμη ο Μάντσιν στην εκπομπή This Week του ABC.

Σημειώνεται ότι ως σήμερα, τέσσερις Δημοκρατικοί γερουσιαστές έχουν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα. Πρόκειται για τον Πίτερ Γουέλτς από το Βερμόντ, τον Τζον Τέστερ της Μοντάνα, τον Μάρτιν Χάινριχ του Νέου Μεξικού και τον Σέροντ Μπράουν του Οχάιο.

Η χθεσινή μέρα, ωστόσο, για τον Μπάιντεν, επεφύλασσε και ένα θετικό νέο. Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έχουν ενθαρρύνει ιδιωτικά τους δωρητές τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά την εκστρατεία του προέδρου Μπάιντεν, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το CNN. Το γεγονός, όμως, ότι αυτοί οι δύο πανίσχυροι Δημοκρατικοί επέλεξαν να μην εκφράσουν δημοσίως, αλλά ιδιωτικά τη στήριξή τους, είναι ενδεικτικό του πόσο απομονωμένος είναι ο πρόεδρος.

Παρά τις εκκλήσεις, τα σχόλια και τις δηλώσεις που δείχνουν τον δρόμο της αποχώρησης, ακόμη και από τη Νάνσι Πελόζι και τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζο Μπάιντεν προς το παρόν επιμένει να δηλώνει ότι θα συνεχίσει κανονικά τον αγώνα ενόψει των εκλογών.

Ειδήσεις σήμερα:

Εξοργισμένοι οι δωρητές των Δημοκρατικών με την Κάμαλα Χάρις, διοργάνωσε συνάντηση στήριξης του Μπάιντεν

Μύκονος: Πλοίο προκάλεσε υψηλό κυματισμό - Δύο τραυματίες, συνελήφθη ο πλοίαρχος

Θεσσαλονίκη: Απότομη αύξηση του ιικού φορτίου του κορωνοϊού δείχνουν οι μετρήσεις στα λύματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr