Τζο Μπάιντεν: Στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές των ΗΠΑ

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ, αναφέρει σε νέα αναρτησή του λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του τερματισμού της εκστρατείας επανεκλογής του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση ότι τερμάτισε την εκστρατεία επανεκλογής του.

Θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή στην Κάμαλα Χάρις για να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος, ανέφερε χαρακτηριστικά σε 
νέα ανάρτησή του απευθυνόμενος στους Δημοκρατικούς.

«Δημοκρατικοί, ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε» καταλήγει ο Τζο Μπάιντεν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην νεά του ανάρτηση:

«Aποφάσισα να μην αποδεχθώ την υποψηφιότητα και να επικεντρώσω όλες μου τις δυνάμεις στα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου. Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος του κόμματος το 2020 ήταν να επιλέξω την Κάμαλα Χάρις ως αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου στην Κάμαλα για να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί - ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε».

Δείτε την ανάρτηση του Μπάιντεν:

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η πρόθεσή μου να επιδιώξω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για επανεκλογή και να επικεντρωθώ αποκλειστικά για την εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου», έγραψε νωρίτερα ο Μπάιντεν.

Τόνισε ότι θα απευθύνει Έθνος μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η επόμενη μέρα

Ένα κύμα στήριξης προς την Καμάλα Χάρις, αναμένεται να σηκωθεί στους Δημοκρατικούς, μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών του Νοεμβρίου. Με τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ξεκαθαρίζει από την πρώτη στιγμή ότι θα στηρίξει την Καμάλα ως υποψήφια, με το σχόλιο ότι «η απόφαση μου να επιλέξω την Καμάλα ως αντιπρόεδρό μου, ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα», αναμένεται ότι τα παλιότερα και ισχυρότερα στελέχη των Δημοκρατικών θα ταχθούν στο πλευρό της.

Με τον Μπάιντεν να εξυμνείται για την απόφασή του από τους Δημοκρατικούς ως «υπηρέτης του έθνους», τα βλέμματα στρέφονται στον επόμενο υποψήφιο, με τους περισσότερους να αποφεύγουν να τοποθετηθούν ανοιχτά στηρίζοντας την Καμάλα Χάρις για υποψήφια πρόεδρο, όμως αφήνοντας να διαφανεί ότι θα τηρήσουν ένα είδος «κομματικής πειθαρχίας», ακολουθώντας την προτροπή Μπάιντεν.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσάκ Σούμερ, ευχαρίστησε τον Μπάιντεν που «βάζει το κόμμα και το μέλλον μας πρώτο», επισημαίνοντας ότι «υπήρξε πολύ καλός πρόεδρος και πολύ καλός ηγέτης (…). Τζο σήμερα δείχνεις ότι είσαι αληθινός πατριώτης και ένας μεγάλος Αμερικανός», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει να τον «ακολουθεί» στις αποφάσεις του.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν, σχολίασε με νόημα ότι «τώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να ενωθεί πίσω από έναν υποψήφιο που να μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να κρατήσει την πορεία της Αμερικής προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα κάνω ό,τι μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου για να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια».

Η εκλεγμένη στο Μίσιγκαν, Ελίσα Σλότκιν, ανέφερε ότι «ο Τζο Μπάιντεν πάντα έβαζε την πατρίδα μπροστά και με τη σημερινή του ανακοίνωση, κάνει το ίδιο ξανά. Τους τελευταίους 4 μήνες, όλοι όσοι νοιάζονται για την εύθραυστη δημοκρατία μας- Δημοκρατικοί , Ανεξάρτητοι και Ρεπουμπλικανοί το ίδιο- πρέπει να εργαστούμε μαζί για να την υπερασπιστούμε, εκλέγοντας έναν Δημοκρατικό πρόεδρο αυτό το Νοέμβριο.



Ειδήσεις σήμερα:


Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Αρκαδία: Ξυλοκόπησε τον 64χρονο μέχρι θανάτου σε βάφτιση επειδή θεώρησε ότι φλέρταρε τη γυναίκα του

Τουρκική εισβολή - 50 χρόνια: Τα ντοκουμέντα για το πώς ο Κίσινγκερ πούλησε την Κύπρο στον «Αττίλα»
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr