Εκλογές ΗΠΑ 2024: Την τελευταία στιγμή έμαθαν συνεργάτες του Μπάιντεν για την απόσυρση από τις εκλογές

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNN ότι ο πρόεδρος σκεφτόταν την απόσυρση τις τελευταίες δύο ημέρες - Αιφνιδιάστικαν πολλοί στον Λευκό Οίκο

Ο Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως και συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο, θα αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές λίγο πριν δημοσιευτεί η επιστολή όπου διατύπωνε την απόφασή του.

Ανωτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNN ότι ο πρόεδρος σκεφτόταν την απόσυρση τις τελευταίες δύο ημέρες, κατά τις οποίες βρισκόταν στην κατοικία του στο Ντελαγουέρ όπου ανέρρωνε από τον κορωνοϊό.

Η είδηση ότι ο Μπάιντεν αποχωρεί από την προεκλογική εκστρατεία, συνεχίζει το CNN, ήταν έκπληξη και για πολλούς απλούς υπαλλήλους του Μπάιντεν, τόσο στον Λευκό Οίκο όσο και στην προεδρική εκστρατεία.

Το αμερικανικό δίκτυο μίλησε με πολλούς που το έμαθαν μόνο όταν ο πρόεδρος ανήρτησε την επιστολή στις 13:46 (τοπική ώρα ΗΠΑ, 20:46 ώρα Ελλάδας). Αυτό σημαίνει ότι οι σχεδιασμός για την αποχώρηση κρατήθηκε σε εξαιρετικά κλειστό κύκλο.

Μια παρόμοια εικόνα καταγράφει και ρεπορτάζ του Reuters που αναφέρει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν μέχρι χθες βράδυ (Σάββατο) σχεδίαζε να παραμείνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

«Χθες βράδυ το μήνυμα ήταν προχωρήστε με τα πάντα, πρόσω ολοταχώς», δήλωσε η πηγή στο Reuters, που θέλησε να μην κατανομαστεί. «Γύρω στις 1.45 μμ σήμερα ο πρόεδρος δήλωσε στα υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας του ότι άλλαξε γνώμη».

Εξάλλου, μερικές ώρες πριν από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση, η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εκστρατεία του Μπάιντεν ανέφερε ότι δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί.



Ειδήσεις σήμερα:


Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Αρκαδία: Ξυλοκόπησε τον 64χρονο μέχρι θανάτου σε βάφτιση επειδή θεώρησε ότι φλέρταρε τη γυναίκα του

Τουρκική εισβολή - 50 χρόνια: Τα ντοκουμέντα για το πώς ο Κίσινγκερ πούλησε την Κύπρο στον «Αττίλα»
.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr