Ομπάμα για την απoχώρηση Μπάιντεν: Είναι ένας μεγάλος πατριώτης, ποτέ δεν υποχώρησε

Ομπάμα για την απoχώρηση Μπάιντεν: Είναι ένας μεγάλος πατριώτης, ποτέ δεν υποχώρησε

Η απόφαση είναι μια απόδειξη της αγάπης του Τζο Μπάιντεν για την πατρίδα και ένα ιστορικό παράδειγμα, γράφει σε δήλωσή του - Δεν μιλά ανοιχτά για την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

obama_biden
Το εγκώμιο του Τζο Μπάιντεν πλέκει ο Μπαράκ Ομπάμα σε δήλωσή του για την απόφαση να αποχωρήσει από την προεδρικιή κούρσα, χωρίς ωστόσο να υιοθετήσει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις.

«Γνωρίζω ότι ο Τζο δεν έχει υποχωρήσει ποτέ από έναν αγώνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα.



Κλείσιμο
«Το να κοιτάξει το πολιτικό τοπίο και να αποφασίσει ότι πρέπει να δώσει τη σκυτάλη σε έναν νέο υποψήφιο είναι σίγουρα μία από τις δυσκολότερες στη ζωή του. Αλλά ξέρω ότι δεν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση αν δεν πίστευε ότι ήταν σωστή για την Αμερική.

» Είναι μια απόδειξη της αγάπης του Τζο Μπάιντεν για την πατρίδα και ένα ιστορικό παράδειγμα ενός γνήσιου δημόσιου λειτουργού που βάζει για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού πάνω από τα δικά του, το οποίο οι μελλοντικές γενιές ηγετών καλά θα κάνουν να ακολουθήσουν».

«Θα πλεύσουμε σε αχαρτογράφητα νερά τις επόμενες ημέρες», συνεχίζει η δήλωση.

«Αλλά έχω εξαιρετική εμπιστοσύνη ότι οι ηγέτες του κόμματός μας θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια διαδικασία από την οποία θα προκύψει ένας εξαιρετικός υποψήφιος.

» Πιστεύω ότι το όραμα του Τζο Μπάιντεν για μια γενναιόδωρη, ευημερούσα και ενωμένη Αμερική που παρέχει ευκαιρίες για όλους θα είναι πλήρως εμφανές στο συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο. Και περιμένω ότι ο καθένας από εμάς είναι έτοιμος να μεταφέρει αυτό το μήνυμα ελπίδας και προόδου μέχρι τον Νοέμβριο και μετά».

Η πλήρης δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, καθώς και αγαπητός φίλος και συνεργάτης μου. Σήμερα, μας υπενθύμισε ακόμη - και πάλι - ότι είναι ένας πατριώτης της υψηλότερης τάξης.

» Πριν από δεκαέξι χρόνια, όταν ξεκίνησα την αναζήτησή μου για αντιπρόεδρο, γνώριζα για την αξιοσημείωτη καριέρα του Τζο σε δημόσια αξιώματα.. Αλλά αυτό που κατάφερα να θαυμάσω ακόμη περισσότερο ήταν ο χαρακτήρας του - η βαθιά ενσυναίσθηση και η σκληρά κερδισμένη ανθεκτικότητά του- η θεμελιώδης αξιοπρέπειά του και η πεποίθησή του ότι ο καθένας μετράει.

» Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει επιδείξει αυτόν τον χαρακτήρα ξανά και ξανά. Βοήθησε να τερματιστεί η πανδημία, δημιούργησε εκατομμύρια θέσεις εργασίας, μείωσε το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, πέρασε την πρώτη σημαντική νομοθεσία για τα όπλα εδώ και 30 χρόνια, έκανε τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και αγωνίστηκε για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων να οργανώνονται για δίκαιους μισθούς και παροχές.

» Σε διεθνές επίπεδο, αποκατέστησε το κύρος της Αμερικής στον κόσμο, αναζωογόνησε το ΝΑΤΟ και κινητοποίησε τον κόσμο να ορθώσει το ανάστημά του κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.

» Περισσότερο από αυτό, ο Πρόεδρος Μπάιντεν μας έδειξε να απομακρυνθούμε από τα τέσσερα χρόνια χάους, ψεύδους και διχασμού που χαρακτήρισαν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Μέσα από τις πολιτικές του και το παράδειγμά του, ο Τζο μας υπενθύμισε ποιοι είμαστε στα καλύτερά μας - μια χώρα που είναι προσηλωμένη σε παλιομοδίτικες αξίες όπως η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια, η καλοσύνη και η σκληρή δουλειά- μια χώρα που πιστεύει στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τη λογοδοσία- μια χώρα που επιμένει ότι ο καθένας, ανεξάρτητα από το ποιος είναι, έχει φωνή και αξίζει μια καλύτερη ζωή.

» Αυτή η εξαιρετική πορεία έδωσε στον πρόεδρο Μπάιντεν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει την επανεκλογή του και να ολοκληρώσει τη δουλειά που ξεκίνησε. Ο Τζο καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα το διακύβευμα αυτών των εκλογών - πώς όλα όσα έχει αγωνιστεί σε όλη του τη ζωή και όλα όσα πρεσβεύει το Δημοκρατικό Κόμμα θα τεθούν σε κίνδυνο αν επιτρέψουμε στον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και δώσουμε στους Ρεπουμπλικανούς τον έλεγχο του Κογκρέσου.

» Γνωρίζω επίσης ότι ο Τζο δεν έχει υποχωρήσει ποτέ από έναν αγώνα. Το να κοιτάξει το πολιτικό τοπίο και να αποφασίσει ότι πρέπει να δώσει τη σκυτάλη σε έναν νέο υποψήφιο είναι σίγουρα μία από τις δυσκολότερες στη ζωή του. Αλλά ξέρω ότι δεν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση αν δεν πίστευε ότι ήταν σωστή για την Αμερική. Είναι μια απόδειξη της αγάπης του Τζο Μπάιντεν για την πατρίδα - και ένα ιστορικό παράδειγμα ενός αυθεντικού δημόσιου λειτουργού που βάζει για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού πάνω από τα δικά του, το οποίο οι μελλοντικές γενιές ηγετών καλά θα κάνουν να ακολουθήσουν.

» Θα πλεύσουμε σε αχαρτογράφητα νερά τις επόμενες ημέρες. Έχω όμως εξαιρετική εμπιστοσύνη ότι οι ηγέτες του κόμματός μας θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια διαδικασία από την οποία θα προκύψει ένας εξαιρετικός υποψήφιος.

» Πιστεύω ότι το όραμα του Τζο Μπάιντεν για μια γενναιόδωρη, ευημερούσα και ενωμένη Αμερική που παρέχει ευκαιρίες για όλους θα είναι πλήρως εμφανές στο συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο. Και περιμένω ότι ο καθένας από εμάς είναι έτοιμος να μεταφέρει αυτό το μήνυμα ελπίδας και προόδου μέχρι τον Νοέμβριο και μετά.

» Προς το παρόν, η Μισέλ και εγώ θέλουμε απλώς να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας στον Τζο και την Τζιλ που μας οδήγησαν τόσο επιδέξια και θαρραλέα σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς - και για τη δέσμευσή τους στα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας πάνω στα οποία ιδρύθηκε αυτή η χώρα».




Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε από υποψήφιος πρόεδρος ο Μπάιντεν - Το ανακοίνωσε με ανοικτή επιστολή

Εκλογές ΗΠΑ 2024 - Τραμπ: Είναι μακράν ο χειρότερος πρόεδρος, λέει για την απόσυρση του Μπάιντεν

Καιρός: Αφόρητη ζέστη για 14η μέρα - Πού έδειξε πάνω από 42°C το θερμόμετρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης