Reuters: Ο Μπάιντεν αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από δημοσκόπηση ότι χάνει και στις 6 κρίσιμες πολιτείες για τις εκλογές

Reuters: Ο Μπάιντεν αποφάσισε να αποχωρήσει μετά από δημοσκόπηση ότι χάνει και στις 6 κρίσιμες πολιτείες για τις εκλογές

Ο Μπάιντεν κατέρρεε και σε πολιτείες όπως η Βιρτζίνια και η Μινεσότα για τις οποίες οι Δημοκρατικοί δεν σχεδίαζαν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα καθώς τις θεωρούσαν «σίγουρες».

joe-biden-blemma-art
Νέες πληροφορίες για το παρασκήνιο που οδήγησε στην απόφαση Μπάιντεν να αποχωρήσει από υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσιάζει το Reuters.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται, καθοριστική για την απόφαση Μπάιντεν ήταν η δημοσκόπηση που του έδειξαν το Σάββατο οι στενοί του συνεργάτες.

Κατά το ίδιο τηλεγράφημα στη δημοσκόπηση αυτή ο Μπάιντεν φαινόταν να χάνει και στις έξι κρίσιμες πολιτείες (swing states) για την εκλογή προέδρου των ΗΠΑ.

Παράλληλα ο Μπάιντεν κατέρρεε και σε πολιτείες όπως η Βιρτζίνια και η Μινεσότα για τις οποίες οι Δημοκρατικοί δεν σχεδίαζαν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα καθώς τις θεωρούσαν «σίγουρες».

Κλείσιμο
Όπως καταλήγει το Reuters «ο Μπάιντεν άλλαξε την απόφασή του (σ.σ. και παραιτήθηκε) αφού μελέτησε εξονυχιστικά τα δεδομένα».

Το έμαθαν τελευταία στιγμή τα υψηλόβαμθμα στελέχη των Δημοκρατικών

Ο Μπάιντεν ενημέρωσε υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως και συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο, ότι θα αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές λίγο πριν δημοσιευτεί η επιστολή όπου διατύπωνε την απόφασή του.



Ανωτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNN ότι ο πρόεδρος σκεφτόταν την απόσυρση τις τελευταίες δύο ημέρες, κατά τις οποίες βρισκόταν στην κατοικία του στο Ντελαγουέρ όπου ανέρρωνε από τον κορωνοϊό.

Η είδηση ότι ο Μπάιντεν αποχωρεί από την προεκλογική εκστρατεία, συνεχίζει το CNN, ήταν έκπληξη και για πολλούς απλούς υπαλλήλους του Μπάιντεν, τόσο στον Λευκό Οίκο όσο και στην προεδρική εκστρατεία.

Το αμερικανικό δίκτυο μίλησε με πολλούς που το έμαθαν μόνο όταν ο πρόεδρος ανήρτησε την επιστολή στις 13:46 (τοπική ώρα ΗΠΑ, 20:46 ώρα Ελλάδας). Αυτό σημαίνει ότι οι σχεδιασμός για την αποχώρηση κρατήθηκε σε εξαιρετικά κλειστό κύκλο.

Μια παρόμοια εικόνα κατέγραψε και ρεπορτάζ του Reuters που αναφέρει ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν μέχρι χθες βράδυ (Σάββατο) σχεδίαζε να παραμείνει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

«Χθες βράδυ το μήνυμα ήταν προχωρήστε με τα πάντα, πρόσω ολοταχώς», δήλωσε η πηγή στο Reuters, που θέλησε να μην κατανομαστεί. «Γύρω στις 1.45 μμ σήμερα ο πρόεδρος δήλωσε στα υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας του ότι άλλαξε γνώμη».

Ειδήσεις σήμερα:

Μπορεί η Καμάλα να νικήσει τον Τραμπ; Οι Δημοκρατικοί και οι χορηγοί τους ($500 εκατ.) τον πήγαν για… good-Biden

Αποσύρθηκε από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν, στηρίζει την Καμάλα Χάρις

Ευρωπαϊκό μπάσκετ K20 Βέλγιο - Ελλάδα 68-70: Χάλκινη Ελλαδάρα με Νέους από χρυσάφι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης