Δύο άνδρες σταματούν τους βανδαλισμούς σε γειτονιά στο Λιντς - «Είναι η γειτονιά μας, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει» - Βίντεο

Δύο άνδρες σταματούν τους βανδαλισμούς σε γειτονιά στο Λιντς - «Είναι η γειτονιά μας, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει» - Βίντεο

Κόντρα στη ρητορική που ήθελε μειονότητες να δημιοργούν επεισόδια στο Λιντς τις τελευταίες ημέρες, δυο άνδρες προστατεύουν τη γειτονιά τους

leeds_xr
Διαδηλώσεις με επεισόδια και βανδαλισμούς ξέσπασαν στο Λιντς τα προηγούμενα 24ωρα, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται επειδή οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας αφαίρεσαν τέσσερα παιδιά από μια οικογένεια ρουμάνικης καταγωγής.

Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν αρκετοί κάτοικοι της πόλης, με πολλούς από αυτούς να προχωρούν σε βανδαλισμούς σε διάφορα σημεία της, άλλοτε δημιουργώντας μικρής έκτασης ζημιές και άλλοτε καίγοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας φθορές σε προσόψεις μαγαζιών.

Σε μια γειτονιά, ωστόσο, δυο άνδρες βρήκαν το σθένος να τα βάλουν με τον όχλο και να σταματήσουν τους Άγγλους που προχωρούσαν σε βανδαλισμούς.

«Αυτή είναι η γειτονιά μας, αυτή είναι η γειτονιά μας. Μην τα καίτε. Ξέρετε ποιος είναι μέσα στο σπίτι; Ποιον θα κατηγορήσουμε για τον θάνατό του. Σκεφτείτε πριν δράσετε. Υπάρχουν παιδιά και οικογένειες εκεί μέσα. Σκεφτείτε πριν δράσετε. Είναι η δικιά μας γειτονιά.

Μας παίρνουν όλους οι κάμερες. Έπρεπε να είστε στα σπίτια σας. Έχουμε ανθρώπους που τα έκαναν δέκα χρόνια πριν αυτά και κατέστρεψαν τη ζωή τους. Σκεφτείτε πριν δράσετε. Ζείτε κι εσείς εδώ. Είναι και δικιά σας κοινότητα. Δεν γίνεται να συμπεριφέρεστε έτσι», λένε οι δύο τους, που χωρίς χρήση βίας κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημιές.

Δείτε το βίντεο:

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης