Ρωσία: «Δεν μας εξέπληξε» λέει το Κρεμλίνο για την απόσυρση Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία στις ΗΠΑ

Ρωσία: «Δεν μας εξέπληξε» λέει το Κρεμλίνο για την απόσυρση Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία στις ΗΠΑ

Προτεραιότητα για εμάς ο πόλεμος στην Ουκρανία και όχι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, σχολίασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

peskov
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την εκστρατεία επανεκλογής του και δήλωσε ότι η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δεν είχε έως τώρα καμία συνεισφορά στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι απρόβλεπτες εξελίξεις στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα δεν αποτελούν προτεραιότητα για τη Μόσχα, η οποία έχει επικεντρωθεί στο να επιτύχει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως την χαρακτηρίζει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Ουκρανία.

«Ειλικρινά, ό,τι έχει συμβεί αυτά τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ μας δίδαξε να μην εκπλήσσει τίποτα. Άρα δεν μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη η απόσυρση του Μπάιντεν», δήλωσε. «Δεν είναι δική μας δουλειά να κρίνουμε την απόφαση του προέδρου Μπάιντεν... η ανάπτυξη των ρωσοαμερικανικών σχέσεων είναι σημαντική, αλλά το βασικό είναι να επιτύχουμε τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η Κάμαλα Χάρις να αποτελέσει την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ και τη ρητορική της κατά της Ρωσίας, ο Πεσκόφ δήλωσε πως «δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε την πιθανή υποψηφιότητα της Χάρις… διότι έως σήμερα η συνεισφορά της στις σχέσεις μας δεν ήταν σημαντική. Έκανε δηλώσεις με μια μάλλον μη φιλική ρητορική προς τη χώρα μας».


Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της απόσυρσης Μπάιντεν - Η λύτρωση των Δημοκρατικών, η ευκαιρία της Χάρις και τα νέα δεδομένα

Αρχίζει το παζάρι των Επιτρόπων με τηλεφωνήματα Φον Ντερ Λάιεν σε πρωθυπουργούς - Ποιος «κλειδώνει» για την Ελλάδα

Με αψεγάδιαστη σιλουέτα και άσπρο μπικίνι ως 61χρονη γιαγιά η Ντέμι Μουρ με την εγγονή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης