Κροατία: Έξι νεκροί από πυροβολισμούς μέσα σε γηροκομείο

Οι πέντε σκοτώθηκαν επί τόπου και ο έκτος κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο - Ο δράστης έχει συλληφθεί - Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Νταρουβάρ, περίπου 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Ζάγκρεμπ

Πανικός σε ιδιωτικό γηροκομείο της Κροατίας το πρωί της Δευτέρας, καθώς ένας ένοπλος άνοιξε πυρ, σκοτώνονας έξι ανθρώπους, ανέφερε η Κροατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (HRT). Οι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επί τόπου και ο έκτος που τραυματίστηκε σοβαρά, κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, ένας άνδρας μπήκε σε γηροκομείο και άρχισε να πυροβολεί. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, κάποιοι άλλοι λαμβάνουν ιατρική βοήθεια», ανέφερε το εθνικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας για το περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη Νταρουβάρ, περίπου 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Ζάγκρεμπ, ενώ άλλα έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, με τα τρία να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης, μετά την πράξη του, κατευθύνθηκε σε ένα κοντινό εστιατόριο, οπου συνελήφθη, με το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας να μην έχει εκδώσει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως ο δράστης  είναι ένας συνταξιούχος στρατιωτικός αστυνομικός, η μητέρα του οποίου φέρεται να ήταν η δικαιούχος του συγκεκριμένου γηροκομείου. 

Σε δηλώσεις που έκανε για την τραγωδία στο γηροκομείο, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς ανέφερε πως «είμαστε συγκλονισμένοι από τη δολοφονία πέντε ανθρώπων στο γηροκομείο στο Νταρουβάρ. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζουμε στην ανάρρωση των τραυματιών. Αναμένω από τις αρμόδιες αρχές να εξακριβώσουν όλες τις συνθήκες του φρικτού εγκλήματος».


Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της απόσυρσης Μπάιντεν - Η λύτρωση των Δημοκρατικών, η ευκαιρία της Χάρις και τα νέα δεδομένα

Αρχίζει το παζάρι των Επιτρόπων με τηλεφωνήματα Φον Ντερ Λάιεν σε πρωθυπουργούς - Ποιος «κλειδώνει» για την Ελλάδα

Με αψεγάδιαστη σιλουέτα και άσπρο μπικίνι ως 61χρονη γιαγιά η Ντέμι Μουρ με την εγγονή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr