Πόλεμος στη Γάζα: Το Ισραήλ εξέδωσε εντολές εκκένωσης συνοικιών στην Χαν Γιουνίς – Νεκροί τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι

Πόλεμος στη Γάζα: Το Ισραήλ εξέδωσε εντολές εκκένωσης συνοικιών στην Χαν Γιουνίς – Νεκροί τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι

Άρματα μάχης και αεροπλάνα του Ισραήλ βομβάρδισαν την περιοχή – Ο ΟΗΕ, οι διεθνείς υπηρεσίες αρωγής και οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα

gaza_1__1_
Σε νέο σφυροκόπημα προχώρησαν οι ισραηλινές αρχές κοντά στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πηγές του παλαιστινιακού θύλακα να σκοτωθούν τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 6 παιδιά και 4 γυναίκες, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν. Ωστόσο, μέσα ενημέρωσης της Χαμάς ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 26.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ εξέδωσε νέες εντολές για την εκκένωση συνοικιών της πόλης, υποστηρίζοντας ότι από αυτές τις περιοχές δέχεται νέες επιθέσεις με ρουκέτες. Για να διευκολυνθούν οι απομακρύνσεις, το Ισρbαήλ προσαρμόζει τα σύνορα ανθρωπιστικής ζώνης στο Αλ Μαουάσι ώστε να κρατήσει τον άμαχο πληθυσμό μακριά από τις περιοχές μαχών με Παλαιστίνιους μαχητές υπό τη Χαμάς.



Δεν έχει μείνει ασφαλές μέρος στη Γάζα

Κλείσιμο
Ο ισραηλινός στρατός σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι οι νέες εντολές οφείλονται σε νέες επιθέσεις Παλαιστίνιων μαχητών και με ρουκέτες που εξαπολύθηκαν από τις περιοχές που αφορούν οι εντολές εκκένωσης στο ανατολικό τμήμα της Χαν Γιουνίς. Μεταξύ των περιοχών για τις οποίες δόθηκαν εντολές εκκένωσης δεν βρίσκονται δομές υγείας, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους.

Αυτοί, ο ΟΗΕ και διεθνείς υπηρεσίες αρωγής δηλώνουν ότι δεν έχει μείνει ασφαλές μέρος στη Γάζα. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαουάσι που έχει χαρακτηριστεί ανθρωπιστική.

Το Ισραήλ σημείωσε ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο ένοπλους μαχητές, μεταξύ των οποίων κάποιους πλέον υψηλόβαθμους στρατιωτικούς διοικητές της Χαμάς. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τις δηλώσεις αυτές ψευδείς, λέγοντας ότι αποσκοπούν να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις.

Έκκληση για αιμοδοσία

Αργότερα σήμερα, υγειονομικοί αξιωματούχοι στο Νοσοκομείο Νάσερ στην Χαν Γιουνίς ζήτησαν από τους κατοίκους να δώσουν αίμα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού θυμάτων που μεταφέρονται στο ιατρικό αυτό κέντρο.

Πλάνα του Reuters δείχνουν θύματα, μεταξύ των οποίων ορισμένες γυναίκες και παιδιά, που φτάνουν στο Νοσοκομείο Νάσερ με ασθενοφόρα και άλλα με ιδιωτικά οχήματα. «Μια οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκε ολόκληρη την ώρα που κοιμόταν», δήλωσε άνδρας που έφτασε με ασθενοφόρο που μετέφερε τα πτώματα.

Η Παλαιστινιακή Πολιτική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορές για δεκάδες νεκρούς από ισραηλινά πυρά από αέρος και από άρματα μάχης στα ανατολικά περίχωρα της Χαν Γιουνίς, ωστόσο ομάδες της ήταν αδύνατο να φτάσουν σε αυτούς, λόγω της σφοδρότητας των βομβαρδισμών.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές σε δύο σπίτια στις περιοχές Αλ Μπουρέιτζ και Ντέιρ αλ Μπάλαχ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, τραυματίζοντας αριθμό ανθρώπων, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Σε άλλη αεροπορική επιδρομή στην Πόλη της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του πυκνοκατοικημένου παλαιστινιακού θύλακα, σκοτώθηκαν άλλοι δύο Παλαιστίνιοι, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Εντολή για διαπραγμάτευση συμφωνίας για τους ομήρους

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε χθες, Κυριακή, εντολή σε αντιπροσωπεία που έχει επιφορτιστεί με τη διαπραγμάτευση συμφωνίας για τους ομήρους να αποσταλεί την Πέμπτη, ανακοίνωσε το γραφείο του, χωρίς να διευκρινίσει το μέρος όπου θα αποσταλεί αυτή.

Ο Νετανιάχbου είχε χθες συνάντηση με την αντιπροσωπεία αυτή και υψηλόβαθμα μέλη του αμυντικού μηχανισμού του Ισραήλ, πρόσθεσε το γραφείο του στην ανακοίνωση που εξέδωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της απόσυρσης Μπάιντεν - Η λύτρωση των Δημοκρατικών, η ευκαιρία της Χάρις και τα νέα δεδομένα

Αρχίζει το παζάρι των Επιτρόπων με τηλεφωνήματα Φον Ντερ Λάιεν σε πρωθυπουργούς - Ποιος «κλειδώνει» για την Ελλάδα

Με αψεγάδιαστη σιλουέτα και άσπρο μπικίνι ως 61χρονη γιαγιά η Ντέμι Μουρ με την εγγονή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης