Γερμανία: Δεν παρεμβαίνουμε στις εκλογές των ΗΠΑ, ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα, λέει το Βερολίνο

Γερμανία: Δεν παρεμβαίνουμε στις εκλογές των ΗΠΑ, ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα, λέει το Βερολίνο

Ο Σολτς θεωρεί την Κάμαλα Χαρίς έμπειρη και ικανή πολιτικό, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος στη Γερμανία

biden-scholz1
Η γερμανική κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά προετοιμάζεται για όλες τις πιθανότητες, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν. Τον σεβασμό της προς τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν προεξοφλεί το αποτέλεσμα και προετοιμάζεται για όλες τις πιθανότητες», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η κυρία Χόφμαν, απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, διευκρίνισε ότι η καγκελαρία δεν παρεμβαίνει στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πάντως ότι ο κ. Σολτς έχει ήδη συναντήσει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «αρκετές φορές» και υπάρχει ήδη οικειότητα μαζί της. «Ο καγκελάριος θεωρεί την κυρία Χάρις έμπειρη και ικανή πολιτικό», ανέφερε η Κριστιάνε Χόφμαν.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, η υπουργός Αναλένα Μπέρμποκ εξήρε την προσφορά του και εξέφρασε τον σεβασμό της στο πρόσωπό του. «Ο Τζο Μπάιντεν βάζει το συμφέρον της χώρας του πάνω από το δικό του», δήλωσε η υπουργός από τις Βρυξέλλες και τόνισε ότι «υπό τον Τζο Μπάιντεν η διατλαντική συνεργασία υπήρξε πιο εντατική από ποτέ και με την μεγάλη αλληλεγγύη του όχι μόνο στήριξε την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά έκανε το ΝΑΤΟ ισχυρότερο από ποτέ».


Ειδήσεις σήμερα:

Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού χρηματιστή στην Κρήτη για μια παρατήρηση - Του έκαναν 60 ράμματα στο κεφάλι

Οι Δημοκρατικοί αναζητούν και νέο υποψήφιο αντιπρόεδρο: Οι 9 υποψήφιοι που μπαίνουν στην κούρσα


Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που έφτασε καθυστερημένα στο «Μακεδονία» και δημιούργησε χάος γιατί δεν τον άφησαν να κάνει check in
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης