Κάμαλα Χάρις: Γιατί η Βρετανίδα ποπ σταρ Charli XCX την αποκάλεσε «brat» και το στοίχημα να προσεγγίσει την Gen Z

Κάμαλα Χάρις: Γιατί η Βρετανίδα ποπ σταρ Charli XCX την αποκάλεσε «brat» και το στοίχημα να προσεγγίσει την Gen Z

Το CNN σε ρόλο… λεξικού επιχειρεί να κωδικοποιήσει τη γλώσσα των νέων που στηρίζουν την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ - Πώς η Gen Z θα παίξει καθοριστικό ρόλο εάν θέλει να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ

kamala-charlixcx-xr
Ενώ πλέον οι ΗΠΑ βαδίζουν σε αχαρτογράφητα νερά μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία, σταδιακά παγιώνονται ορισμένες σταθερές, ελάχιστους μήνες πριν από την κάλπη.

Η Κάμαλα Χάρις δέχεται κύμα στήριξης από στελέχη των Δημοκρατικών, μετά και την πρόταση του ίδιου του Τζο Μπάιντεν, με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να ελπίζει να «καθαρίσει» το τοπίο μέχρι το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος έτσι ώστε να πάρει και τυπικά το χρίσμα, προκειμένου εν συνεχεία να επικεντρωθεί στο πώς θα αυξήσει τις πιθανότητές της να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μοιάζει φαβορί μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Εκτός, όμως, και από την προσπάθεια να «γοητεύσει» τους χορηγούς των Δημοκρατών, τα στελέχη και τους κυβερνήτες, η Κάμαλα Χάρις θα πρέπει να προσεγγίσει και μία σειρά από άλλα κοινά εάν θέλει να ελπίζει. Εκτός από τις γυναίκες και τις μειονότητες, στις οποίες φαίνεται πως έχει επιρροή, ένα μεγάλο στοίχημα είναι η νεολαία.

Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ώρες, συζητείται πολύ στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το CNN, η στήριξη που έλαβε η Κάμαλα Χάρις από την Βρετανίδα ποπ σταρ, Charli XCX, η οποία έγραψε στα social media πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι «Brat».

Κλείσιμο

Τώρα, το τι σημαίνει αυτό, είναι ένα ερώτημα που χρίζει εξήγησης, κάτι που επιχειρεί το αμερικανικό δίκτυο CNN. Ο όρος “brat” είναι περισσότερο μια έννοια παρά ένα ουσιαστικό, αν και είναι και αυτό. Ο τίτλος του έκτου στούντιο άλμπουμ της Charli XCX, οραματίζεται μια “brat” ως κάποιον που έχει «ένα πακέτο τσιγάρα, έναν αναπτήρα Bic και ένα λευκό κοντό τοπ χωρίς σουτιέν». «“Είσαι απλά αυτό το κορίτσι που είναι λίγο ακατάστατο και του αρέσει να διασκεδάζει και ίσως λέει μερικές χαζές κουβέντες καμιά φορά» εξηγεί σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο TikTok.


«Που νιώθει ο εαυτός της αλλά ίσως έχει και κάποιες καταρρεύσεις. Αλλά κάπως διασκεδάζει μέσα από αυτό, είναι πολύ ειλικρινής, πολύ ευθύς. Λίγο ασταθής. Κάνει χαζά πράγματα. Αλλά είναι brat. Είσαι brat. Αυτό είναι brat», λέει η ποπ τραγουδίστρια.

Πολλοί θεωρούν ότι αυτό είναι το αντίθετο του “καθαρού” και “άκρως περιποιημένου” προτύπου που προβάλλουν συχνά οι influencers στα social media.

Υπάρχει ακόμη και χρώμα “brat”, μια πολύ συγκεκριμένη απόχρωση του κιτρινόπρασινου, το οποίο το διαδίκτυο έχει σχεδόν ανακηρύξει ως το χρώμα του καλοκαιριού.

Η τραγουδίστρια το έκανε το χρώμα του άλμπουμ της και έχει εξηγήσει ότι είναι “κάπως η ιδέα να κάνεις κάτι αρκετά αηδιαστικό και να το μετατρέπεις σε κάτι που ξέρεις ότι οι άνθρωποι θα το βλέπουν πολύ και θα το σκέφτονται και θα ρωτούν, ξέρεις, γιατί αυτό το πράσινο;”

Η απάντηση της ομάδας της Harris

Η ομάδα της Harris απάντησε με τρόπο που έδειξε ότι κατάλαβαν το κομπλιμέντο και το αγκαλιάζουν.

Όσοι επισκέπτονται τον επίσημο λογαριασμό Kamala HQ στην πλατφόρμα X, που συνδέεται με τον επίσημο ιστότοπό της, βλέπουν μια φωτογραφία φόντου στο χρώμα “brat” και το όνομα της αντιπροέδρου στην ίδια γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται στο άλμπουμ της Charli XCX.


Οι ψηφοφόροι της Generation Z

Αν η Χάρις εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, θα χρειαστεί κάθε ψήφο στον αγώνα κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι νεότεροι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να αποδειχθούν καθοριστικοί για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2024.

Ο David Hogg, 24χρονος ακτιβιστής και συνιδρυτής του κινήματος March for Our Lives που δημιουργήθηκε μετά από μια μαζική επίθεση με πυροβολισμούς όταν ήταν μαθητής στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas στο Parkland της Φλόριντα, μοιράστηκε την ανάρτηση της Charli XCX την Κυριακή. «Η επιρροή που μπορεί να είχε αυτό το ένα tweet για τη νεανική ψήφο δεν είναι αμελητέα» έγραψε ο Hogg.



Από την άλλη, η Generation Z όχι μόνο μεγάλωσε με το διαδίκτυο, αλλά έχει δείξει ότι ξέρει πώς να χρησιμοποιεί τα social media για να οργανώνεται και να πιέζει για αλλαγές. Λίγο μετά την υποστήριξη του Μπάιντεν στην Χάρις, το διαδίκτυο πλημμύρισε με memes, φωτογραφίες και βίντεο από τα πάντα, από τη Χάρις να χορεύει μέχρι και φοίνικες.

Αυτό το τελευταίο προέκυψε από δηλώσεις που έκανε η Χάρις τον Μάιο του 2023 κατά τη διάρκεια μιας τελετής ορκωμοσίας επιτρόπων σε μια πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στην επέκταση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για την ισπανόφωνη κοινότητα. Η Χάρις μίλησε για «τη διαφορά μεταξύ ισότητας και ισοτιμίας» και το προσωποποίησε με μια οικογενειακή ιστορία.

«Κανείς από εμάς δεν ζει σε απομόνωση. Όλα είναι στο πλαίσιο» είπε. «Η μητέρα μου συνήθιζε να μας κακολογεί καμιά φορά – και μας έλεγε, ‘Δεν ξέρω τι σας συμβαίνει, νέοι άνθρωποι. Νομίζετε ότι πέσατε από έναν φοίνικα; Υπάρχετε στο πλαίσιο όλων όσων ζείτε και όσων προηγήθηκαν».

Το διαδίκτυο απάντησε με meme για καρύδες που ξαναπήραν δυναμική την Κυριακή ως ένδειξη υποστήριξης. Η καμπάνια της Χάρις ανταπέδωσε το αίσθημα με μια γραμμή στον λογαριασμό Harris HQ στην πλατφόρμα X που γράφει: “Παροχή πλαισίου.” Μερικοί έχουν παραπονεθεί ότι ακόμα και αν τα meme για καρύδες είναι καλοπροαίρετα, μπορεί επίσης να εκληφθούν ως ρατσιστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στην Κυψέλη: Την ΑμεΑ πρωταθλήτρια Ειρήνη Κουρούβανη παρέσυρε και εγκατέλειψε 36χρονος

Κρις Σπύρου (πρώην γερουσιαστής): Τι μου είπε ο Μπάιντεν 7 μέρες πριν από την παραίτησή του

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του - Απείλησε ότι θα της κόψει τον λαιμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης