Μπανγκλαντές: Αποκαταστάθηκε η τάξη μετά τις αιματηρές ταραχές, δηλώνει ο στρατός

Μπανγκλαντές: Αποκαταστάθηκε η τάξη μετά τις αιματηρές ταραχές, δηλώνει ο στρατός

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις εντολές προς την αστυνομία να πυροβολεί διαδηλωτές

bangladesh_army
Ο στρατός του Μπανγκλαντές δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποκαταστάθηκε η τάξη, έπειτα από περισσότερες από 500 συλλήψεις και τρεις εβδομάδες φοιτητικών διαδηλώσεων που προκάλεσαν τον θάνατο 163 ανθρώπων.

Οι διαδηλώσεις κατά των ποσοστώσεων για τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα εξελίχθηκαν στο χειρότερο κύμα βίας από τότε που η πρωθυπουργός Σεΐχ Χασίνα ανέλαβε την εξουσία πριν από 15 χρόνια. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, οι ποσοστώσεις ευνοούν τους προσκείμενους στο κυβερνών κόμμα.

Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους των πόλεων στη χώρα της νότιας Ασίας με τον όγδοο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο.

«Η δημόσια τάξη είναι υπό έλεγχο μετά την ανάπτυξη του στρατού», δήλωσε ο αρχηγός του στρατού, ο στρατηγός ουζ Ζαμάν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την ανησυχία τους μετά τις αναφορές για τις συνεχιζόμενες διακοπές των τηλεπικοινωνιών στο Μπανγκλαντές και καταδικάζουν τις εντολές που φέρεται να δόθηκαν στην αστυνομία να πυροβολεί διαδηλωτές στο πλαίσιο της καταστολής των κινητοποιήσεων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Κάμαλα Χάρις: Γυναίκες, μαύροι και ισπανόφωνοι οι «δεξαμενές» ψήφων της - Πού υπερτερεί του Μπάιντεν, πώς ελπίζει να κερδίσει τον Τραμπ

Αρκαδία: «Μου επιτέθηκε σεξουαλικά και μου μιλούσε χυδαία» - Η κατάθεση της 34χρονης για τον 64χρονο

Τηλεόραση: Οι κωμωδίες επιστρέφουν - Ποιες μεγάλες παραγωγές έχουν στα σκαριά τα κανάλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης