Εκλογές ΗΠΑ 2024 - Forbes: Έως και έξι μονάδες μπροστά ο Τραμπ από Μπάιντεν και Χάρις

Δημοσκοπικά ενισχυμένος εμφανίζεται ο Τραμπ - Η έρευνα έγινε πριν από τις ανακοινώσεις του πρέδρου ότι αποσύρεται και προτείνει την αντιπρόεδρο ως υποψήφια

Άνετο προβάδισμα που διευρύνθηκε μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του διατηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις σε δημοσκόπηση του Forbes πριν από την ανακοίνωση του προέδρου ότι αποχωρεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Στην έρευνα των Fobes/HarrisX που έγινε από την Παρασκευή 19 Ιουλίου ως την Κυριακή 21 Ιουλίου, o Τραμπ προηγείται τόσο του Μπάιντεν όσο και της Χάρις κατά έξι μονάδες, δηλαδή με 53% έναντι 47%.

Πρόκειται για άλμα δύο μονάδων στο προβάδισμα του Τραμπ έναντι της Χάρις και τεσσάρων μονάδων στο προβάδισμά του έναντι του Μπάιντεν από τη δημοσκόπηση στις 13-15 Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Σημειώνεται ότι οι δημοσκοπήσεις συμπεριέλαβαν ερωτηθέντες που ήταν αναποφάσιστοι αλλά έτειναν προς έναν υποψήφιο. Σε αυτη της 19ης Ιουλίου συμμετείχαν 2.753 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και το περιθώριο σφάλματος είναι 1,9 μονάδες.

Η δημοσκόπηση έγινε πριν ο Μπάιντεν αποσυρθεί από την κούρσα, οπότε η Χάρις ήταν ακόμη υποθετική υποψήφια.

Το 46% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι η ομιλία του Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών δεν είχε καμία επίπτωση στην εκλογική τους προτίμηση. Το 22% δήλωσε ότι τους έκανε λιγότερο πιθανό να τον ψηφίσουν και το 33% δήλωσε ότι τους έκανε πιο πιθανό να τον υποστηρίξουν.

Τέλος, το ποσοστό αποδοχής για τον Μπάιντεν και για την Χάρις παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 38%.

Η Χάρις έχει υψηλότερο ποσοστό αποδοχής μεταξύ των νέων Δημοκρατικών, των νέων 18-34 ετών, και των ισπανόφωνων Δημοκρατικών, δύο ομάδες μεταξύ των οποίων ο Μπάιντεν έχει χάσει την υποστήριξή του από τις εκλογές του 2020 ως σήμερα.



Ειδήσεις σήμερα:

Κάμαλα Χάρις: Γυναίκες, μαύροι και ισπανόφωνοι οι «δεξαμενές» ψήφων της - Πού υπερτερεί του Μπάιντεν, πώς ελπίζει να κερδίσει τον Τραμπ

Αρκαδία: «Μου επιτέθηκε σεξουαλικά και μου μιλούσε χυδαία» - Η κατάθεση της 34χρονης για τον 64χρονο

Αλλάζει ο καιρός από Τρίτη - Έρχονται θερμικές καταιγίδες μετά τα 40άρια, πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr