Η Κάμαλα Χάρις δεν θα προεδρεύσει στην ομιλία του Νετανιάχου στο Κογκρέσο

Η συνάντησή τους θα γίνει στον Λευκό Οίκο - Το CNN αναφέρει ότι αρνήθηκε να προεδρεύσει και η Πάτι Μάρεϊ, η οποία ασκεί καθήκοντα προέδρου στο σώμα

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις αρνήθηκε να προεδρεύσει στην ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Κογκρέσο την Τετάρτη, ανέφερε στο CNN πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η Χάρις έχει, βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ, καθήκοντα προέδρου στη Γερουσία. Κατά κανόνα οι αντιπρόεδροι δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις, αλλά έχουν καθοριστική ψήφο σε περίπτωση ισοψηφίας.

Συνεργάτης της ανέφερε ότι η Χάρις θα συναντηθεί με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου εντός της εβδομάδας στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε συνεργάτης της. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν θα είναι σε θέση να προεδρεύσει στη συνεδρίαση διότι θα ταξιδεύει για την Ιντιανάπολις όπου θα εμφανιστεί σε προγραμματισμένη προεκλογική εκδήλωση.

Το CNN αναφέρει ότι αρνήθηκε να προεδρεύσει και η Πάτι Μάρεϊ, η οποία ασκεί καθήκοντα προέδρου στη Γερουσία.

Η επίσκεψη του Νετανιάχου πραγματοποιείται εν μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός σχετικά με τον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα, αλλά και έπειτα από ένα κύμα σφοδρών διαμαρτυριών στα πανεπιστημια έναντι στην ισραηλινή πολιτική.

Το The Hill προσθέτει ότι θα προεδρεύσει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων Μπεν Κάρντιν. Ένας αριθμός Δημοκρατικών του σώματος έχει δηλώσει ότι θα μποϊκοτάρει την ομιλία.



Ειδήσεις σήμερα:

Κάμαλα Χάρις: Γυναίκες, μαύροι και ισπανόφωνοι οι «δεξαμενές» ψήφων της - Πού υπερτερεί του Μπάιντεν, πώς ελπίζει να κερδίσει τον Τραμπ

Αρκαδία: «Μου επιτέθηκε σεξουαλικά και μου μιλούσε χυδαία» - Η κατάθεση της 34χρονης για τον 64χρονο

Αλλάζει ο καιρός από Τρίτη - Έρχονται θερμικές καταιγίδες μετά τα 40άρια, πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr