Μπάιντεν: Θα συνεχίσω να εργάζομαι για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα

Μπάιντεν: Θα συνεχίσω να εργάζομαι για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα

Η δήλωση έρχεται την παραμονή της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου

biden_new_arxeio
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε τη Δευτέρα (22/7) πως θα «συνεχίσει να εργάζεται για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα», την επομένη της ανακοίνωσής του πως εγκαταλείπει την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στο αξίωμα τον Νοέμβριο.

«Θα εργαστώ σε στενή συνεργασία με τους Ισραηλινούς και με τους Παλαιστίνιους για να προσπαθήσω να βρω τρόπο να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα», είπε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, που αναμεταδόθηκε απευθείας, λίγο πριν από την πρώτη προεκλογική εμφάνιση που ήταν προγραμματισμένο να κάνει η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 70 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, από όπου χιλιάδες πανικόβλητοι άμαχοι έφυγαν ξανά, μετά τη διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης που εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Καθώς ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, που διανύει τη 291η ημέρα του, μαίνεται, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έφτασε στην Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, προτού εκφωνήσει ομιλία αύριο ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου.

Κλείσιμο
Αναχωρώντας από το Ισραήλ, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την επίσκεψη, σε συγκυρία «μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας», μετά την απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να εγκαταλείψει την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα τον Νοέμβριο.




Ειδήσεις σήμερα:

Κάμαλα Χάρις: Γυναίκες, μαύροι και ισπανόφωνοι οι «δεξαμενές» ψήφων της - Πού υπερτερεί του Μπάιντεν, πώς ελπίζει να κερδίσει τον Τραμπ

Αρκαδία: «Μου επιτέθηκε σεξουαλικά και μου μιλούσε χυδαία» - Η κατάθεση της 34χρονης για τον 64χρονο

Αλλάζει ο καιρός από Τρίτη - Έρχονται θερμικές καταιγίδες μετά τα 40άρια, πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης