Μεσαία τάξη, αμβλώσεις και οπλοκατοχή οι προτεραιότητες της Κάμαλα Χάρις για τις εκλογές

Μεσαία τάξη, αμβλώσεις και οπλοκατοχή οι προτεραιότητες της Κάμαλα Χάρις για τις εκλογές

Τηλεφωνική παρέμβαση Μπάιντεν στην πρώτη ομιλία της αντιπροέδρου μετά την αποχώρηση του προέδρου

kamala_harris_0722
Η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε πως θα βάλει στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, το δικαίωμα στην άμβλωση κι ευρύτερα τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, καθώς και το ζήτημα του ελέγχου των όπλων.

«Θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα (των γυναικών) να αποφασίζουν αυτές για το σώμα τους, γνωρίζοντας πολύ καλά πως εάν του δινόταν η ευκαιρία, ο Τραμπ θα προωθούσε την απαγόρευση της άμβλωσης σε κάθε πολιτεία», είπε η Χάρις στην πρώτη προεκλογική εμφάνισή της που έγινε στο Ντελαγουέρ.

Υποσχέθηκε ακόμη πως θα βάλει την ενίσχυση της μεσαίας τάξης στο επίκεντρο της δυνητικής προεδρίας της, όπως και άλλες προτεραιότητες της παράταξης, ιδίως τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Αναγνώρισε πως αυτή η εκστρατεία μοιάζει με «τρενάκι του τρόμου», πάντως διαβεβαίωσε εκ νέου πως εννοεί να νικήσει τον Τραμπ.

Κλείσιμο
«Ξέρω πως είμαστε όλοι γεμάτοι αντιφατικά συναισθήματα. Λατρεύω τον Τζο Μπάιντεν», δήλωσε, την επομένη του πολιτικού σεισμού που προκάλεσε ο πρόεδρος, 81 ετών, ανακοινώνοντας πως εγκαταλείπει την εκστρατεία για την επανεκλογή του στο αξίωμα. Όμως «θα νικήσουμε», επέμεινε η Χάρις, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο και υποψήφιο για δεύτερη θητεία, αποκαλώντας τον «αρπακτικό και απατεώνα».



Στην ομιλία παρενέβη τηλεφωνικά και ο Τζο Μπάιντεν που αναρρώνει από τον κορωνοϊο.

«Είναι η καλύτερη», τόνισε με βραχνή φωνή εξαιτίας της ασθένειας, ενώ είπε ότι η απόφαση που πήρε να αποχωρήσει από την εκστρατεία ήταν η «σωστή».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι δηλώσεις υποατήριξης της Χάρις και από φορείς που παραδοσιακά είναι κοντά στο κόμμα των Δημοκρατικών.

Τη Δευτέρα η Χάρις εξασφάλισε την υποστήριξη της συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων AFL-CIO, που είναι η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ.



Ειδήσεις σήμερα:

Κάμαλα Χάρις: Γυναίκες, μαύροι και ισπανόφωνοι οι «δεξαμενές» ψήφων της - Πού υπερτερεί του Μπάιντεν, πώς ελπίζει να κερδίσει τον Τραμπ

Αρκαδία: «Μου επιτέθηκε σεξουαλικά και μου μιλούσε χυδαία» - Η κατάθεση της 34χρονης για τον 64χρονο

Αλλάζει ο καιρός από Τρίτη - Έρχονται θερμικές καταιγίδες μετά τα 40άρια, πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης