Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μετά την κατάθεση στο Κογκρέσο

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μετά την κατάθεση στο Κογκρέσο

Τη Δευτέρα η Κίμπερλι Τσιτλ παραδέχτηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων πως η Υπηρεσία της «απέτυχε» να προστατεύσει τον Τραμπ στην Πενσιλβάνια, ωστόσο απέφευγε κάθε συζήτηση για παραίτησή της, προκαλώντας την οργή των βουλευτών

donald-trump-xr
Την παραίτησή της υπέβαλε η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ εν μέσω του σάλου και της έντονης κριτικής που προκάλεσαν οι παραλείψεις ασφαλείας, οι οποίες σχετίζονται με την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρουν πηγές στο CNN.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που βουλευτές και ένας εσωτερικός κυβερνητικός παρατηρητής έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με τους χειρισμούς της υπηρεσίας όσον αφορά την προστασία του Τραμπ και το πώς ένας 20χρονος ένοπλος κατάφερε να φτάσει κοντά στη δολοφονία του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια πριν από περίπου 10 μέρες.



Κλείσιμο
Χθες, η Κίμπερλι Τσίτλ παραδέχτηκε πως η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) «απέτυχε» στην αποστολή της να προστατεύσει τον Ντόναλντ Τραμπ την 13η Ιουλίου, στην Πενσιλβάνια, ωστόσο απέφευγε κάθε συζήτηση για παραίτησή της, εξοργίζοντας τους παρευρισκόμενους βουλευτές.

«Αποτύχαμε», δήλωσε ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ και δέχεται επικρίσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις και ανθρώπινες παραλείψεις.

«Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας», είπε η Τσίτλ, η οποία δεχόταν πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς να παραιτηθεί. «Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη 13η Ιουλίου αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία στους κόλπους της Secret Service εδώ και δεκαετίες», πρόσθεσε η ίδια.

arthrou-Kimberly-Cheatle


Όμως, η Τσίτλ υποστήριξε πως η Μυστική Υπηρεσία παρείχε την ασφάλεια που είχε ζητήσει η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για την εκδήλωση. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως για τη συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου, οι λεπτομέρειες που είχαν ζητηθεί, τα εργαλεία που είχαν ζητηθεί για εκείνη την ημέρα, είχαν δοθεί», τόνισε.

Παράλληλα, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήοτε συζήτηση περί παραίτησης, λέγοντας «νομίζω ότι είμαι το καλύτερο πρόσωπο για να ηγηθώ της Μυστικής Υπηρεσίας αυτή τη στιγμή».

Στο πρώτο του σχόλιο για την εξέλιξη με την Τσιτλ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον χαρακτήρισε την παραίτηση «καθυστερημένη». «Τώρα πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την πίστη και την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού στη Μυστική Υπηρεσία. Έχει μια απίστευτα σημαντική ευθύνη για την προστασία των προέδρων, των πρώην προέδρων και άλλων αξιωματούχων του εκτελεστικού κλάδου και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε» πρόσθεσε.

Η Μυστική Υπηρεσία και οι διωκτικές αρχές της Πενσυλβάνια, οι οποίες συνέδραμαν στις προσπάθειες ασφαλείας της συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια, είχαν διαφωνήσει στις αναφορές τους για το τι συνέβη το απογευμα της 13ης Ιουλίου και ποιος ήταν υπεύθυνος για τις παραλείψεις.

Σημειώνεται πως η Τσιτλ είχε εγκαταλείψει τη θέση της διευθύντριας της παγκόσμιας ασφάλειας στην PepsiCo για να αναλάβει τη θέση της διευθύντριας στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ενώ πριν από το πέρασμά της από τον ιδιωτικό τομέα είχε υπηρετήσει ξανά στη Μυστική Υπηρεσία επί 27 χρόνια.


Ειδήσεις σήμερα:

Στον λάκκο που έσκαψε για την ηλικία του Τζο Μπάιντεν πέφτει ο Ντόναλντ Τραμπ που τον αποκαλούν «παππού»

«Λουκέτο» και πρόστιμο 50.000 ευρώ σε παραλιακό κατάστημα στην Καλαμάτα μετά από καταγγελίες στο MyCoast


Συγκλονιστικό βίντεο: Πειρατές Χούθι προσπάθησαν να καταλάβουν πλοίο στον κόλπο του Άντεν, τους ανατίναξαν οι ένοπλοι φρουροί του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης