ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν μαύρη γυναίκα που τους κάλεσε σε βοήθεια - Φοβήθηκαν ότι θα τους έριχνε κατσαρόλα με βραστό νερό

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν μαύρη γυναίκα που τους κάλεσε σε βοήθεια - Φοβήθηκαν ότι θα τους έριχνε κατσαρόλα με βραστό νερό

Η 36χρονη είχε καλέσει τις αστυνομικές αρχές, για ν' αναφέρει πιθανό εισβολέα στο σπίτι της

deputy-shooting-xr
Αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που απεικονίζει τις τελευταίες στιγμές της Σόνια Μάσεϊ, μιας 36χρονης μαύρης γυναίκας από το Ιλινόις των ΗΠΑ, η οποία δολοφονήθηκε από άνδρες της αστυνομίας, τους οποίους είχε καλέσει η ίδια, μέσα στο σπίτι της.

Δείτε το βίντεο:



Το βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Ιλινόις τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, δείχνει σε πρώτο πλάνο τις κινήσεις της Μάσεϊ πριν τον θανάσιμο πυροβολισμό που δέχθηκε από έναν αστυνομικό. Η γυναίκα είχε καλέσει τις αστυνομικές αρχές για να αναφέρει ότι κάποιος πιθανόν να είχε εισβάλει στο σπίτι της, έξω από το Σικάγο, αναφέρει το BBC.

Κλείσιμο
Η δολοφονία της 36χρονης Μάσεϊ, στις 6 Ιουλίου, οδήγησε σε ποινικές διώξεις εναντίον ενός από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σπίτι της, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε το περιστατικό.

Παράλληλα ο βοηθός του σερίφη της κομητείας Σάνγκαμον, ονόματι Σον Γκρέισον, απολύθηκε από το αστυνομικό σώμα και έχουν απαγγελθεί εναντίον του κατηγορίες για φόνο και υπηρεσιακή παράβαση καθήκοντος, τις οποίες αρνήθηκε. Ο Γκρέισον κρατείται χωρίς εγγύηση.

Το βίντεο προέρχεται από μία κάμερα σώματος (bodycam) και δείχνει τους αστυνομικούς που μπήκαν στο σπίτι της Μάσεϊ να της φωνάζουν να αφήσει κάτω μια κατσαρόλα με βραστό νερό που κρατούσε, σημαδεύοντάς την με τα όπλα τους. Οι αστυνομικοί την ακολούθησαν στο εσωτερικό, όταν η Μάσεϊ μπήκε στο σπίτι της και την παρακολουθούσαν καθώς έψαχνε για την ταυτότητά της.

Ο Γκρέισον απείλησε την 36χρονη πως, αν δεν άφηνε κάτω την κατσαρόλα «θα την πυροβολούσε στο γ******ο πρόσωπό της». Στη συνέχεια τράβηξε το πιστόλι του, καθώς της φώναζε ν' αφήσει κάτω την κατσαρόλα για άλλη μια φορά. Προηγουμένως, εκείνη ακούγεται να λέει «σε βαφτίζω στο όνομα του Ιησού», δύο φορές, κρατώντας πάντα στα χέρια της την κατσαρόλα με το βραστό νερό. Στο σημείο εκείνο, οι αστυνομικοί της ζητούν επίμονα ν' αφήσει την κατσαρόλα.

«Εντάξει, συγγνώμη» ακούγεται να λέει η Μάσεϊ πριν σκύψει να αφήσει κάτω την κατσαρόλα, αλλά ήταν πολύ αργά, αφού ο αστυνομικός την πυροβόλησε. Μετά το συμβάν, ακούγεται ο Γκρέϊσον να λέει στον συνεργάτη του ότι δεν θα χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

sonia-massei

Καθώς ο άλλος βοηθός προσπάθησε να φέρει ένα ιατρικό κιτ για να παρέχει πρώτες βοήθειες στην αιμόφυρτη Μάσεϊ, ο αστυνομικός λέει: «Τελείωσε. Μπορείς να πας να το πάρεις, αλλά αυτό είναι μια σφαίρα στο κεφάλι».

Τη Δευτέρα, το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Σάνγκαμον δήλωσε ότι η χρήση βίας που άσκησε ο Γκρέϊσον δεν ήταν δικαιολογημένη.

Σε δήλωσή του, ο Μπάιντεν δήλωσε «συντετριμμένος» για την οικογένειά της Σόνια Μάσεϊ.


Ο θάνατος της Σόνια Μάσεϊ αποτέλεσε αντικείμενο διαμαρτυριών έξω από το κτίριο της κομητείας Σάνγκαμον στο Ιλινόις την περασμένη εβδομάδα, με τους διαδηλωτές να κάνουν λόγο για ένα έγκλημα με ρατσιστική φύση. «Την δολοφόνησαν μέσα στο ίδιο της το σπίτι», έγραφε ένα από τα πλακάτ των διαδηλωτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημητριάδης στον Δανίκα, εναντίον Γιανναρά και Ράμφου για Ελληνισμό και Χριστιανισμό

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Ο 19χρονος νταής που σκότωσε δύο γιατί είχε μείνει μεταξεταστέος

Τι συνέβη στην Ντέμη Γεωργίου και κατέληξε ξαφνικά - Το χρονικό της τραγωδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης