Εκλογές στις ΗΠΑ: Την Τετάρτη το διάγγελμα Μπάιντεν για τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση από την προεδρική κούρσα

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει και για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρώσει τη θητεία του

Λεπτομέρειες για την απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ, θα δώσει αύριο Τετάρτη ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter, θα μιλήσει σε τηλεοπτικό του διάγγελμα στις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα, 3 τα ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας) από τον Λευκό Οίκο.

«Θα απευθυνθώ στο έθνος από το Οβάλ Γραφείο για το τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα τελειώσω τη δουλειά για τον αμερικανικό λαό», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.



Εκτός από την παροχή λεπτομερών εξηγήσεων για την αποχώρησή του, ο Μπάιντεν θέλει επίσης να μιλήσει για το έργο που έχει μπροστά του κατά τους υπόλοιπους μήνες της προεδρικής θητείας του, δήλωσε στο NBC News πηγή που πρόσκειται στον Αμερικανό πρόεδρο.

Θυμίζεται, ο Μπάιντεν εξέδωσε την Κυριακή επιστολή στην οποία ανέφερε ότι δεν θα αποδεχθεί το χρίσμα των Δημοκρατικών και στη συνέχεια εξέφρασε την υποστήριξή του προς την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, για να τον αντικαταστήσει στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Ο Μπάιντεν είχε διαγνωστεί λίγες ημέρες νωρίτερα με Covid, γεγονός που «φρέναρε» τη δημοσιοποίηση της απόφασής του.

Στην επιστολή του, ο Μπάιντεν τόνισε πως η αποχώρησή του είναι «προς το συμφέρον» της χώρας και του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Αν και ήταν πρόθεσή μου να επιδιώξω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να παραιτηθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου», έγραψε ο Μπάιντεν στην επιστολή, προσθέτοντας πως «θα μιλήσω στο Έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή μου».

Ο Μπάιντεν αναμένεται να αναχωρήσει από το Ντέλαγουερ το απόγευμα της Τρίτης, όπου αυτοεξορίστηκε την περασμένη εβδομάδα για να αναρρώσει από την Covid, για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.


Ειδήσεις σήμερα:

Φειδίας Παναγιώτου: Με κυνηγάνε οι δημοσιογράφοι για να πάρουν κλικ και όλα τα κόμματα γιατί είμαι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής

Υποψήφιος οδηγός πήγε με κρυφή κάμερα να δώσει σήματα και τον έπιασαν - Τον συνέλαβαν και τον πήγαν στα κρατητήρια

Ιρλανδός γυμναστής καταρρίπτει τον μύθο των... αντισεξουαλικών κρεβατιών στο Ολυμπιακό χωριό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr