Reuters: Μπροστά κατά 2 μονάδες η Κάμαλα Χάρις από τον Ντόναλντ Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση

Στο 44% η Χάρις και στο 42% ο Τραμπ - Πώς αξιολογήθηκε η οξυδέρκεια των δύο σε ποσοστά

Κατά δύο μονάδες προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ η Κάμαλα Χάρις, φέρνοντας τους Δημοκρατικούς μπροστά στις δημοσκοπήσεις μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, που διενεργήθηκε μετά την ανακοίνωση Μπάιντεν. Η Χάρις προηγείται, ειδικότερα, με 44% έναντι 42% που συγκεντρώνει ο Τραμπ μετά την υποστήριξη της πρώτης από υψηλόβαθμους Δημοκρατικούς για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 56% των ψηφοφόρων συμφωνεί με το ότι η 59χρονη Χάρις είναι «οξυδερκής και ικανή να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις», σε σχέση με το 49% που δήλωσε το ίδιο για τον 78χρονο Τραμπ. Μόνο το 22% των ψηφοφόρων αξιολόγησαν ως οξυδερκή τον Μπάιντεν.

Περίπου το 80% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων δήλωσαν ότι έβλεπαν τον Μπάιντεν θετικά, σε σύγκριση με το 91% που δήλωσαν το ίδιο για την Χάρις. Τα τρία τέταρτα των Δημοκρατικών ψηφοφόρων συμφώνησαν με τη δήλωση ότι το κόμμα και οι ψηφοφόροι πρέπει να στηρίξουν την Χάρις τώρα, με μόνο το ένα τέταρτο να λέει ότι πολλοί υποψήφιοι πρέπει να ανταγωνιστούν για το χρίσμα του κόμματος.

Όταν οι ψηφοφόροι στην έρευνα είδαν ένα υποθετικό ψηφοδέλτιο που περιλάμβανε τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, η Χάρις προηγήθηκε του Τραμπ με 42% έναντι 38%, μια διαφορά εκτός του περιθωρίου λάθους. Ο Κένεντι, που προτιμήθηκε από το 8% των ψηφοφόρων στην δημοσκόπηση, δεν έχει ακόμη καταφέρει να εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο σε πολλές πολιτείες ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Πολλοί ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση δήλωσαν ότι δεν ήξεραν τίποτα για τους Δημοκρατικούς που θεωρούνται πιθανοί συνεργάτες της Χάρις. Περίπου ένας στους τέσσερις εγγεγραμμένους ψηφοφόρους δήλωσαν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ για τον Υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ Πιτ Μπούτιτζιτζ, έναν πρώην υποψήφιο για την προεδρία των Δημοκρατικών, ο οποίος είχε τη μεγαλύτερη θετική αξιολόγηση - 37% - από τους πιθανούς αντιπροέδρους της Χάρις στη δημοσκόπηση.

Ένας στους τρεις δεν είχε ακούσει για τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, με περίπου το ίδιο ποσοστό να τον βλέπει θετικά. Οι μισοί από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στη δημοσκόπηση δεν είχαν ακούσει ποτέ για τον γερουσιαστή της Αριζόνα Μαρκ Κέλλυ και τα δύο τρίτα δεν γνώριζαν τίποτα για τον κυβερνήτη του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Μάτι: Τρισάγιο στο Μνημείο των Θυμάτων στο Νέο Βουτζά - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πρόκληση Τσελίκ: Η εισβολή το 1974 έσωσε τους Ελληνοκύπριους από τα χέρια των συμμοριών

Βραζιλία: Ανακαλύφθηκαν καρχαρίες με υψηλές ποσότητες κοκαΐνης στο αίμα και τους μύες τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr