Ντόναλντ Τραμπ κατά Κάμαλα Χάρις: Έκανε ένσταση για παραβίαση της οικονομικής νομοθεσίας για τις προεκλογικές καμπάνιες

Ντόναλντ Τραμπ κατά Κάμαλα Χάρις: Έκανε ένσταση για παραβίαση της οικονομικής νομοθεσίας για τις προεκλογικές καμπάνιες

Στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή προσέφυγαν οι δικηγόροι του τέως προέδρου – Στο επίκεντρο οι δωρεές που είχε συγκεντρώσει η εκστρατεία Μπάιντεν – Χάρις που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει η Δημοκρατική υποψήφια

biden_harris1
Προτού καλά-καλά αναλάβει το προεδρικό χρίσμα για τους Δημοκρατικούς, η νομική ομάδα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, υπέβαλε ένσταση στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, κατηγορώντας την εκλεκτή του Τζο Μπάιντεν ότι παραβιάζει την οικονομική νομοθεσία για τις προεκλογικές καμπάνιες.

Το επιχείρημα των Ρεπουμπλικάνων είναι ότι δεν έπρεπε να αλλάξει όνομα η εκστρατεία του Δημοκρατικού απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ προκειμένου η πρώην εισαγγελέας να βάλει στον κουμπαρά της τις δωρεές, ύψους 91 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν ήδη συγκεντρωθεί.

«Η κίνηση αυτή γελοιοποιεί τη νομοθεσία. Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να κρατούν τις προσφορές για εκλογές στις οποίες δεν συμμετέχουν. Η εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν δεν έχει δείξει καμία πρόθεση να επιστρέψει τα κονδύλια που έχει ήδη λάβει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ένστασης.

Προσπάθεια τρικλοποδιάς από τους Ρεπουμπλικανούς

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, δεν είναι βέβαιο ότι η κίνηση του επιτελείου του Τραμπ θα αποδώσει καρπούς, ωστόσο, είναι προφανές ότι οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιά Κάμαλα Χάρι για να μην διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Κλείσιμο
Με την ανακοίνωσή του ότι αποσύρεται από την κούρσα, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε το δακτυλίδι στην 59χρονη Χάρις, με τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως και πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ να δηλώνουν δημοσίως ότι θα την στηρίξουν

Η εκστρατεία Τραμπ υποστήριξε ότι «η Χάρις εφάρμοσε μια θρασύδειλη αρπαγή χρημάτων, σύμφωνα με την κατάθεση του Ντειβιντ Γουόρινγκτον, του γενικού συμβούλου της εκστρατείας του 78χρονου δισεκατομμυριούχου.

Στην κατάθεσή του, η οποία κοινοποιήθηκε στο Reuters, o Γουόρινγκτον υποστήριξε ότι η Χάρις πάει να διαπράξει αυτό που περιέγραψε ως «τη μεγαλύτερη παραβίαση της χρηματοδότησης εκστρατείας στην αμερικανική Ιστορία».

Απίθανο να λυθεί το θέμα πριν τις εκλογές

Από την πλευρά του, ο Σόραβ Γκος, δικηγόρος στο κέντρο «Campaign Legal Center», μια μη κομματική ομάδα παρακολούθησης, δήλωσε ότι επειδή η Χάρις ήταν ήδη μέλος της εκστρατείας «του Μπάιντεν για την προεδρία» ως αντιπρόεδρος, η αξίωσή της για τα χρήματα θα πρέπει να είναι ασφαλής.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές των εκλογών είναι απίθανο να επιλύσουν το θέμα πριν από την κάλπη της 5ης Νοεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι καλούν την Κάμαλα να διώξει τον Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο

Την ίδια ώρα, από το στρατόπεδο του Τραμπ πληθαίνουν οι «φωνές» που ζητούν από την Κάμαλα να επικαλεστεί το Σύνταγμα απαλλάσσοντας τον Μπάιντεν από τα καθήκοντά του, εν μέσω φόβου και ανησυχίας για τις σωματικές και πνευματικές ικανότητες του 81χρονου Δημοκρατικού.

Ο Ρεπουμπλικάνος γενικός εισαγγελέας της Δυτικής Βιρτζίνια, Πάτρικ Μόρισι κάλεσε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών να επικαλεστεί την 25η Τροπολογία του Συντάγματος ώστε να αποχωρήσει ο Μπάιντεν νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο.

Η έκκληση του Ρεπουμπλικάνου γενικού εισαγγελέα της Δυτικής Βιρτζίνια ακολούθησε την πρόσφατη έκθεση του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Χουρ, που υποστήριξε ότι οι διανοητικές ικανότητες του Μπάιντεν παρουσιάζουν σοβαρό ζήτημα που χρήζει άμεσης προσοχής.

Σε επιστολή του προς την αντιπρόεδρο Χάρις, ο Μόρισι αναφέρει ότι «η διανοητική κατάσταση του προέδρου Μπάιντεν προκαλεί έντονη ανησυχία στους Αμερικανούς, ειδικά σε αυτές τις περιόδους που το έθνος μας αντιμετωπίζει την μία κρίση μετά την άλλη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Όπως επισημαίνει ο Ρεπουμπλικάνος εισαγγελέας, «χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που να είναι διανοητικά ικανός».



Ειδήσεις σήμερα:

Αννα Διαμαντοπούλου: H φιλόδοξη οδηγός ενός πράσινου 2CV

Τρομακτικό βίντεο: Φάλαινα έπεσε σε βάρκα και εκτόξευσε στον αέρα τους ψαράδες

Άγριος καβγάς σε μπαρ της Μαγιόρκα με οικογένεια Ρομά να επιτίθεται σε εργαζόμενους - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης