Ο Ερντογάν θυμήθηκε και την «τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη», «θα συνεχίσουμε να την προστατεύουμε»

Επανέλαβε ότι η εισβολή στην Κύπρο ήταν «ειρηνευτική επιχείρηση»

Στις αβάσιμες θέσεις για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη επανήλθε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ με αφορμή το γεγονός ότι σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Αχμέτ Σαδίκ ο ιδρυτής του κόμματος ΚΙΕΦ.

«Στον Σαδίκ οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι των όσων έχει κερδίσει η "τουρκική μειονότητα" στη δυτική Θράκη. Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές τα θέματα των συμπατριωτών μας στη δυτική Θράκη είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Παρακολουθούμε τα θέματα που αφορούν τη θρησκηεία, τις λατρευτικές τελετές και την εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την "τουρκική μειονότητα" στη δυτική Θράκη και το ίδιο ισχύει και για τους τουρκοκύπριους που έχουν πέσει θύματα αδικίας και διακρίσεων για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα από τη δεκαετία του '60» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνεχίζοντας για το Κυπριακό είπε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα καμμένα χωριά, τα δολοφονημένα παιδιά, τις τραγωδίες των τουρκοκύπριων αδελφών μας. Ένα συνέβαιναν αυτές οι αγριότητες, οι δυτικοί δεν έκαναν τίποτα. Με την "ειρηνευτική επιχείρηση" (σ.σ. έτσι ονοματίζει η Τουρκία την εισβολή στην Κύπρο), η Τουρκία έσπασε τα χέρια όσων επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία των τουρκοκυπρίων».

«Δυστυχώς καμία λύση δεν προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις. Εμείς και οι τουρκοκύπριοι έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και έχουμε διακηρύξει ότι θα είμαστε δεσμεύμενοι στον αγώνα της ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ» κατέληξε.

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν θυμήθηκε σήμερα και την θλιβερή επέτειο της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου 2020, «συγχαίροντας» για το γεγονός:



Ειδήσεις σήμερα:

Αννα Διαμαντοπούλου: H φιλόδοξη οδηγός ενός πράσινου 2CV

Πρόστιμο €1 εκατ. σε γνωστό γυναικολόγο για φοροδιαφυγή επί μία δωδεκαετία

Ανατριχιαστικό βίντεο: Την βίασαν στο Παρίσι και όταν ζήτησε βοήθεια ο ένας από τους βιαστές τη χτύπησε φιλικά στον ώμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr