Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Με την αλλαγή του τίτλου του πήρε «αύξηση» και στον ετήσιο μισθό

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Με την αλλαγή του τίτλου του πήρε «αύξηση» και στον ετήσιο μισθό

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε εισόδημα 28,10 εκατ. ευρώ το 2023-2024 από τις επενδύσεις του στο δουκάτο της Κορνουάλης 

prince_william1
Ιδιαίτερα επικερδή φαίνεται ότι είναι τα νέα καθήκοντα του πρίγκιπα Γουίλιαμ, που μετά τον τίτλο του δούκα της Κορνουάλης, θέση στην οποία διαδέχτηκε τον πατέρα του όταν έγινε βασιλιάς, ανέλαβε και την περιουσία του δουκάτου.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δημοσίευσε το Δουκάτο, ο μισθός του πρίγκιπα Γουίλιαμ για το 2023-2024, δηλαδή το πρώτο πλήρες οικονομικό έτος άγγιξε τις 23,6 εκατομμύρια λίρες (28,10 εκατ. ευρώ).

Πέραν του τίτλου και της περιουσίας της Κορνουάλης, που κατείχε πριν τον ίδιο ο βασιλιάς σήμερα Κάρολος, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ορίστηκε επίσης προστάτης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας- ο ίδιος είναι λάτρης του ποδοσφαίρου -, θέση που κατείχε προηγουμένως η βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Η ομοσπονδία εποπτεύει τις επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών της Αγγλίας, τις ομάδες νέων και τις ομάδες ποδοσφαίρου για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Κλείσιμο
Επίσης, του δόθηκε εξουσία επί της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ουαλικής Φρουράς και της Βασιλικής Αγροτικής Ένωσης της Κορνουάλης, ενώ ορίστηκε πρόεδρος της Ένωσης Σταυρού Βικτωρίας και Σταυρού Γεωργίου, που απονέμει την υψηλότερη στρατιωτική τιμή σε πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό.

Παράλληλα, παραιτήθηκε από τον τίτλο του προέδρου του Fields in Trust, που είναι ένας οργανισμός που προστατεύει πάρκα και χώρους πρασίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γίνει προστάτης.

Το Δουκάτο δημιουργήθηκε το 1337

Το Δουκάτο της Κορνουάλης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κτήματα γης στη Βρετανία. Δημιουργήθηκε το 1337 από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ’ και χρησιμοποιείται για την παροχή κεφαλαίων για τον διάδοχο του θρόνου.

Προς το παρόν, χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών του Γουίλιαμ, της Κέιτ Μίντλετον και των τριών παιδιών τους Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις.

Το Δουκάτο, όπως αναφέρει η έκθεση, αναμένεται να διαχειρίζεται «κατά τρόπο βιώσιμο, οικονομικά βιώσιμο και με ουσιαστική αξία για την τοπική κοινότητα».

Ο δούκας της Κορνουάλης πληρώνει εθελοντικά φόρο εισοδήματος για το ετήσιο πλεόνασμα των εσόδων που εισπράττει αφού αφαιρέσει τα έξοδα που σχετίζονται με την επιχείρηση. Το κτήμα απαλλάσσεται από το φόρο εταιρειών, καθώς δεν αποτελεί ξεχωριστή νομική οντότητα.

Το έτος 2023 - 2024 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Γουίλιαμ και η οικογένειά του είδαν το πλήρες πλεόνασμα της περιουσίας. Πέρυσι, επειδή ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κληρονόμησε τον τίτλο και την περιουσία μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, από τα 29 εκατομμύρια δολάρια, εισέπραξε περίπου 7,4 εκατομμύρια δολάρια, αφού το δουκάτο ζήτησε να κρατήσει περισσότερα από 8,67 εκατομμύρια δολάρια από το μερίδιό του για «σκοπούς κεφαλαίου κίνησης». Από την άλλη πλευρά, ο βασιλιάς Κάρολος έλαβε 14,225 εκατομμύρια δολάρια.



Ειδήσεις σήμερα:

Αννα Διαμαντοπούλου: H φιλόδοξη οδηγός ενός πράσινου 2CV

Ρώσος σεφ συνελήφθη στο Παρίσι για συνωμοσία με στόχο την αποσταθεροποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων

Τανιμανίδης: Μίλησε για τον τρόπο που κατάφερε να χτίσει την περιουσία του - Από πού βγάζει το μεγαλύτερο εισόδημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης