Μαυριτανία: Δεκαπέντε νεκροί και περισσότεροι από 150 αγνοούμενοι μετά την ανατροπή πλοίου στα ανοιχτά της Νουακσότ

Μαυριτανία: Δεκαπέντε νεκροί και περισσότεροι από 150 αγνοούμενοι μετά την ανατροπή πλοίου στα ανοιχτά της Νουακσότ

Οι επιβάτες που ταξίδευαν από τη Γκάμπια και πέρασαν επτά ημέρες στη θάλασσα πριν από το ναυάγιο - Εκατόν είκοσι άτομα διασώθηκαν και δέκα χρειάστηκαν νοσηλεία

metanastes-
Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 150 φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την ανατροπή πλοίου κοντά στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, Νουακσότ, τη Δευτέρα, το οποίο μετέφερε 300 επιβάτες από τη Γκάμπια, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Η διαδρομή μέσω του Ατλαντικού από την ακτή της Δυτικής Αφρικής προς τα Κανάρια Νησιά, την οποία ακολουθούν συνήθως Αφρικανοί μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ισπανία, είναι μια από τις πιο θανατηφόρες μεταναστευτικές οδούς παγκοσμίως. Το καλοκαίρι είναι η περίοδος με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Σε ανακοίνωσή του σήμερα, ο ΔΟΜ αναφέρει ότι Μαυριτανοί ακτοφύλακες διέσωσαν 120 ανθρώπους και ότι 10 μεταξύ αυτών μεταφέρθηκαν επειγόντως σε νοσοκομεία, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Οι επιβάτες που ταξίδευαν από τη Γκάμπια και πέρασαν επτά ημέρες στη θάλασσα πριν από το ναυάγιο.

Ο Ιμπα Σαρ, ιχθυοπώλης στην παραθαλάσσια ψαραγορά στη Νουακσότ, είπε ότι οι ισχυροί άνεμοι τις δύο τελευταίες μέρες είχαν μεταφέρει τα πτώματα πιο κοντά στην ακτή και ο ίδιος είδε σχεδόν 30 πτώματα να περισυλλέγονται από εκεί. «Σίγουρα και άλλα πτώματα θα βρεθούν μέσα στο επόμενο διήμερο», πρόσθεσε ο Σαρ τηλεφωνικά στο Reuters. Η πιρόγα που ανατράπηκε εντοπίστηκε 400 μέτρα βόρεια της αγοράς, δήλωσε.

Κλείσιμο
Περισσότεροι από 19.700 μετανάστες έφθασαν στα Κανάρια Νησιά ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω του Ατλαντικού μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 15ης Ιουλίου 2024, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση 160% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Σχεδόν 5.000 μετανάστες, ένας πρωτοφανής αριθμός, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο ισπανικό αρχιπέλαγος, ανακοίνωσε τον Ιούνιο η οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταναστών Walking Borders.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαστε σαν φυλακισμένοι» - Έξαλλοι οι Παριζιάνοι καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες δυσκολεύουν τις μετακινήσεις τους

Ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του στη Θεσσαλονίκη επειδή... δεν του άρεσε το φαγητό που μαγείρεψε

Βίντεο αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών δίπλα στη σορό του δράστη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης