Ρωσία: Η πρώτη τρανσέξουαλ Ρωσίδα πολιτικός ήθελε να αναστρέψει την φυλομετάβασή της από φόβους για την ασφάλειά της

Ρωσία: Η πρώτη τρανσέξουαλ Ρωσίδα πολιτικός ήθελε να αναστρέψει την φυλομετάβασή της από φόβους για την ασφάλειά της

«Γεννήθηκα γυναίκα σε σώμα άνδρα...πήρα αυτή την απόφαση από φόβο», λέει η πολιτικός που έχει πάρει την απόφαση να παραμείνει στη χώρα της παρά το γεγονός ότι δεν αισθάνεται πλέον ασφάλεια

yulia-alyoshina-telegram
Η πρώτη και μοναδική ανοιχτά τρανσέξουαλ πολιτικός της Ρωσίας δήλωσε πρόσφατα πως δεν θα σταματήσει την φυλομετάβασή της, απόφαση που είχε λάβει φοβούμενη το καθεστώς για τα τρανς άτομα στη χώρα της.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ειδησεογραφικό μέσο CNN, η τρανσέξουαλ πολιτικός , ονόματι Αλιόσινα, μίλησε για ορισμένες αναρτήσεις που είχε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν, δηλώνοντας ότι θα σταματούσε τη φυλομετάβασή της, για τις οποίες πλέον αισθάνεται «ντροπή». «Το έγραψα και το είπα αυτό από φόβο, επειδή η αλλαγή φύλου και το ανύπαρκτο (στη χώρα) κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+ απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε και πρόσθεσε: «Γεννήθηκα γυναίκα σε σώμα άνδρα».

Αναρτήσεις υποκινούμενες από φόβο - «Ήθελα να μείνω στη Ρωσία»

Η Αλιόσινα έκανε φυλομετάβαση από άνδρας σε γυναίκα το 2020, αλλάζοντας τόσο το όνομά της όσο και τον δείκτη φύλου στο διαβατήριό της. «Ήταν η ειλικρινής επιθυμία μου», δήλωσε στο CNN. «Πάλευα γι' αυτό για πολλά χρόνια και υποβλήθηκα σε πολλαπλές ψυχιατρικές εξετάσεις».

Κλείσιμο


Στη συνέχεια, τον Μάιο, η Αλιόσινα άλλαξε το κανάλι της στο Telegram πίσω στο όνομα που είχε πριν από τη μετάβαση και ανέβασε μια φωτογραφία προφίλ πριν από τη μετάβαση, λέγοντας ότι αποφάσισε να επιστρέψει στο φύλο με το οποίο γεννήθηκε επικαλούμενη «πνευματικές ανησυχίες».

Ωστόσο, τώρα, η Αλιόσινα φαίνεται να μετανιώνει την ανάρτησή της, επικαλούμενη πατριωτικά κίνητρα που την οδήγησαν στις πράξεις της. «Είμαι πατριώτισσα της χώρας μου, γι' αυτό ζω στη Ρωσία», ανέφερε.

Εξήγησε στο CNN ότι η μετακίνησή της οφείλεται στον φόβο της για διώξεις μετά την προσφυγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας στις αρχές του 2024, όπου υπέβαλε επίσημο αίτημα ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τους νέους νομικούς περιορισμούς, την ιδιότητά της ως τρανσέξουαλ, τον χαρακτηρισμό των δημοσιεύσεών της στο διαδίκτυο ως «εξτρεμιστικές» και τη δυνατότητά της να συμμετέχει σε δημόσιες δραστηριότητες.

Όταν το δικαστήριο απάντησε ότι δεν παρέχει εξηγήσεις σχετικά με τους ισχύοντες νόμους, δήλωσε ότι ένιωσε τρομοκρατημένη ότι «η κρατική κατασταλτική μηχανή θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί».

«Άρχισα να κοιμάμαι άσχημα και να ξυπνάω νωρίς, μέχρι την άνοιξη το άγχος και η κατάθλιψή μου επιδεινώθηκαν», δήλωσε η Αλιόσινα, τονίζοντας ότι επικρατούσε μέσα της ο φόβος ότι το όνειρό της να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί, λόγω των νέων κανονισμών. 

Αν και εξακολουθεί να μην αισθάνεται ασφάλεια στη χώρα, η Αλιόσινα αισθάνεται την ανάγκη να παραμείνει πιστή στον εαυτό της. «Έχω κουραστεί να παίζω τον ρόλο κάποιου άλλου. Κουράστηκα να προσποιούμαι ότι είμαι άνδρας», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει η θέση της μια μέρα να την βοηθήσει να φέρει ουσιαστικές αλλαγές στην ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη Ρωσία.

Ο νόμος ενάντια στα δικαιώματα των τρανσέξουαλ και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τον Ιούλιο του 2023 έναν νόμο που απαγορεύει σχεδόν κάθε ιατρική βοήθεια για τα διαφυλικά άτομα, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης αλλαγής φύλου, εκτός από τη θεραπεία «γενετικών ανωμαλιών» στα παιδιά.

Η νομοθεσία απαγορεύει επίσης στα τρανσέξουαλ άτομα να υιοθετούν παιδιά και επιτρέπει στις αρχές να ακυρώνουν τους γάμους τους.

Η κίνηση αυτή, μαζί με τους αυστηρούς νόμους που ψηφίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2022 με στόχο τη λεγόμενη «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα», θεωρείται μέρος της ευρύτερης πολιτικής της Ρωσίας για την επιβολή αυτού που αποκαλεί «παραδοσιακές αξίες» και την καταστολή των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+.

Οι πολιτικές αυτές έχουν επικριθεί ευρέως από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έχουν επηρεάσει σημαντικά τη ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη χώρα, οδηγώντας σε αυξημένους φόβους, περιθωριοποίηση και κλίμα καταπίεσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Αννα Διαμαντοπούλου: H φιλόδοξη οδηγός ενός πράσινου 2CV

Τρομακτικό βίντεο: Φάλαινα έπεσε σε βάρκα και εκτόξευσε στον αέρα τους ψαράδες

Άγριος καβγάς σε μπαρ της Μαγιόρκα με οικογένεια Ρομά να επιτίθεται σε εργαζόμενους - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης