ΗΠΑ: Βελτιώνει τα ποσοστά των Δημοκρατικών η Κάμαλα Χάρις μετά την απόσυρση Μπάιντεν, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Στη νέα δημοσκόπηση του CNN που διεξήχθη από το SSRS, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την υποστήριξη του 49% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο έναντι 46% της Κάμαλα Χάρις

Ακόμη μία δημοσκόπηση διεξήχθη μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβριου. 

Ειδικότερα, στη νέα δημοσκόπηση του CNN που διεξήχθη από το SSRS, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την υποστήριξη του 49% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε εθνικό επίπεδο έναντι 46% της Κάμαλα Χάρις.

Οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι είναι ενθουσιασμένοι με την Κάμαλα Χάρις και πρόθυμοι να συσπειρωθούν γύρω από τη νέα υποψήφια.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη διαδικτυακά στις 22 και 23 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που είχαν συμμετάσχει προηγουμένως σε έρευνες του CNN τον περασμένο Απρίλιο ή τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ προηγείτο κατά έξι μονάδες έναντι του Τζο Μπάιντεν.





Την Κάμαλα Χάρις στηρίζει το 95% εκείνων που νωρίτερα δήλωναν ότι στήριζαν τον Μπάιντεν, ενώ ο Τραμπ διατηρεί τη στήριξη του 92% των προηγούμενων υποστηρικτών του. Όσοι δήλωναν προηγουμένως ότι δε θα υποστήριζαν ούτε τον Μπάιντεν ούτε τον Τραμπ, τώρα μοιράστηκαν με το 30% να στηρίζει την Χάρις και το 27% τον Τραμπ, και τους υπόλοιπους να λένε ότι θα ψήφιζαν κάποιον άλλον ή θα δε θα ψήφιζαν στις φετινές εκλογές.

Οι μισοί από αυτούς που υποστηρίζουν τη Χάρις στη νέα δημοσκόπηση (50%) υποστηρίζουν ότι η ψήφος τους είναι περισσότερο υπέρ της Χάρις παρά εναντίον του Τραμπ. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή σε σύγκριση με τη δυναμική της κούρσας Μπάιντεν-Τραμπ. Μεταξύ των υποστηρικτών του Μπάιντεν στη δημοσκόπηση του CNN τον Ιούνιο, μόλις το 37% είπε ότι η ψήφος τους ήταν κυρίως για να εκφράσουν την υποστήριξη στον πρόεδρο.

Περίπου τα τρία τέταρτα των υποστηρικτών του Τραμπ (74%) λένε ότι η ψήφος τους είναι για να εκφράσουν την υποστήριξή τους και όχι την αντίθεσή τους στην Κάμαλα Χάρις.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι η υποστήριξη του Τραμπ μεταξύ των ισχυρότερων ομάδων του παραμένει σταθερή ακόμη και όταν άλλαξε ο αντίπαλός του: το 67% των λευκών ψηφοφόρων χωρίς πτυχία τον υποστηρίζει έναντι της Χάρις. Ακόμη, συνεχίζει να έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των ανδρών (53% έναντι της Χάρις, ήταν 54% κατά του Μπάιντεν).

Όσον αφορά την στήριξη ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες που ανήκουν, μεταξύ των υποστηρικτών της Χάρις κάτω των 45 ετών, το 43% λέει ότι η ψήφος τους είναι περισσότερο υπέρ της παρά εναντίον του Τραμπ. Μεταξύ των έγχρωμων ψηφοφόρων που υποστηρίζουν τη Χάρις, το 57% λέει ότι η ψήφος τους είναι περισσότερο υπέρ της παρά κατά του Τραμπ. Και το 54% των γυναικών που υποστηρίζουν τη Χάρις λένε ότι η ψήφος τους είναι με σκοπό να την στηρίξουν.

Μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 35 ετών, το 49% δήλωσε τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο ότι θα υποστήριζε τον Τραμπ και το 42% τον Μπάιντεν, αλλά τώρα, το 47% υποστηρίζει την Χάρις έναντι του 43% που στηρίζει τον Τραμπ.

Οι ίδιοι μαύροι ψηφοφόροι που το 70% στήριζε τον Μπάιντεν και το 23% τον Τραμπ σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, τώρα σπάνε σε 78% για την Χάρις και 15% για τον Τραμπ. Μεταξύ των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων, ο Μπάιντεν υστερούσε από τον Τραμπ σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις με ποσοστό 50% έναντι 41%. Αυτοί οι ίδιοι ψηφοφόροι τώρα χωρίζονται περίπου ισομερώς, 47% στηρίζουν την Χάρις και 45% τον Τραμπ.

Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι που χωρίζονται σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις σε 47% υπέρ του Τραμπ και 37% υπέρ του Μπάιντεν τώρα το 46% στηρίζει Τραμπ και το 43% την Χάρις.

Ειδήσεις σήμερα:

Σπέτσες: Το γατάκι που σώθηκε, πάει... Αμερική - Τι λέει η τουρίστρια για τον λιμενικό που προσπάθησε να την εμποδίσει να βουτήξει

Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές, νωρίτερα είχε χάσει και το βρέφος της

Κρήτη: Κλέφτης ξάφρισε ηλικιωμένο ζευγάρι και επέστρεψε ως... αστυνομικός για να τους εξαπατήσει ξανά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr