Ιταλία: Εκατοντάδες τουρίστες απομακρύνθηκαν από κάμπινγκ λόγω δασικής πυρκαγιάς

Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται πυρκαγιές σε όλη την Ιταλία, ιδίως στο νότο, αλλά και στα δύο μεγάλα νησιά της γειτονικής χώρας, τη Σαρδηνία και τη Σικελία

Περίπου 1.000 τουρίστες απομακρύνθηκαν από κατασκηνωτικό χωριό στην Απουλία, στη νότια Ιταλία, μετά την εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς σε δασική περιοχή κοντά στο συγκρότημα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης γύρω από τον κόλπο του Σαν Φελίτσε, μια δασώδη παράκτια περιοχή στο βόρειο τμήμα της επαρχίας. Οι ισχυροί άνεμοι έφεραν το μέτωπο προς το κατασκηνωτικό χωριό Μπαΐα ντι Κάμπι, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 1.200 επισκέπτες και βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.



Όσοι τουρίστες δεν είχαν αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν από το χωριό με βάρκα και πλέον φιλοξενούνται σε γυμναστήριο κοντινής πόλης, αναφέρει ο Guardian.

Η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσίας είχε στείλει στην περιοχή τρία Canadair και ένα ελικόπτερο για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται πυρκαγιές σε όλη την Ιταλία, ιδίως στο νότο, αλλά και στα δύο μεγάλα νησιά της γειτονικής χώρας, τη Σαρδηνία και τη Σικελία. Χιλιάδες στρέμματα δασών έχουν γίνει στάχτη, τα περισσότερα μέσα στον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα, ενώ προσπαθούσαν να σώσουν μια οικογένεια από το σπίτι τους που βρισκόταν κοντά σε πυρκαγιά κοντά στη Ματέρα στη Μπαζιλικάτα της νότιας Ιταλίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Πρώην πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής έκανε μήνυση στον πρώην προπονητή της για ασέλγεια και απόπειρα βιασμού

Ο πρίγκιπας Χάρι κατηγορεί τις βρετανικές ταμπλόιντ συνέβαλαν για τις κακές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια

Μεγάλη φωτιά με απεγκλωβισμούς σε υπόγειο καφέ στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr