Εκλογές ΗΠΑ 2024 - Λευκός Οίκος: «Γελοία η αξίωση» να παραιτηθεί και από πρόεδρος ο Μπάιντεν

Μετά τις ανακοινώσεις του Μπάιντεν την περασμένη Κυριακή από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών ακούστηκαν φωνές υπέρ της παραίτησης του προέδρου

Η εκπρόσωπος του Λευκού Καρίν Ζαν-Πιερ χαρακτήρισε «γελοίες» τις αξιώσεις να παραιτηθεί ο Τζο Μπάιντεν και από το προεδρικό αξίωμα έπειτα από την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Οποιαδήποτε παραίνεση του είδους είναι γελοία», είπε η Ζαν-Πιερ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, ενώ διαβεβαίωσε ότι η απόφαση του προέδρου δεν είχε «καμιά σχέση με την υγεία του».

Μετά τις ανακοινώσεις του Μπάιντεν την περασμένη Κυριακή από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών ακούστηκαν φωνές υπέρ της παραίτησης του προέδρου.

Η εκπρόσωπος απέρριψε μάλιστα τον χαρακτηρισμό «lame duck» («κουτσή πάπια») για τον πρόεδρο, μια κοινή ιδιωματική έκφραση της αμερικανικής πολιτικής ζωής που συνήθως αναφέρεται σε αιρετούς οι οποίοι απλά περιμένει το τέλος της θητείας τους.

Επιπλέον, η Ζαν-Πιερ διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση προσπάθεια από τους συνεργάτες του να συγκαλυφθεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας του Τζο Μπάιντεν πριν αποφασίσει να αποσύρει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία. «Δεν υπήρξε συγκάλυψη. Δεν ξέρω τι προσπαθείτε να πείτε. Δεν έγινε τίποτα τέτοιο», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Πρώην πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής έκανε μήνυση στον πρώην προπονητή της για ασέλγεια και απόπειρα βιασμού

O Ολυμπιακός προανήγγειλε την επιστροφή του Βεζένκοβ

Μεγάλη φωτιά με απεγκλωβισμούς σε υπόγειο καφέ στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr