Σφοδρές αντιδράσεις για τα σεξιστικά σχόλια του Τζέι Ντι Βανς για τους Δημοκρατικούς και τις «άτεκνες γεροντοκόρες»

Οι δηλώσεις Βανς το 2021 για τις άτεκνες γεροντοκόρες είδαν ξανά το φςω της δημοσιότητας μέσα από ανάρτηση της Χίλαρι Κλίντον - Τα σεξιστικά σχόλια του υποψήφιου αντιπροέδρου των ΗΠΑ για την Κάμαλα Χάρις

Στο στόχαστρο επικρίσεων βρέθηκε για τα σεξιστικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς, τον οποίο επέλεξε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Ο 39χρονος Βανς δεν δίστασε να μιλήσει με προσβλητικά λόγια και για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, όπως σχολιάζει ο ιστότοπος «The Hill».

Σε απόσπασμα τηλεοπτικής του συνέντευξης το 2021 στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, που ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια μέσω της Xίλαρι Κλίντον που ανέβασε το υλικό στην πλατφόρμα X, ο Βανς έκανε αναφορά σε εξέχουσες προσωπικότητες του Δημοκρατικού Κόμματος με καυστικά σχόλια. Στρέφοντας τα βέλη του στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, τον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ και τη βουλευτή Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, υποστήριξε ότι «ολόκληρο το μέλλον των Δημοκρατικών ελέγχεται από άτεκνες γεροντοκόρες»..

Ο ίδιος διερωτήθηκε επίσης τα εξής:

«Πώς είναι λογικό να έχουμε παραδώσει τη χώρα μας σε ανθρώπους που δεν έχουν πραγματικά άμεσο συμφέρον σε αυτήν;».

Το σχετικό βίντεο άρχισε να διαδίδεται στο διαδίκτυο με τη Χίλαρι Κλίντον, να σχολιάζει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) με ειρωνικό ύφος:

«Τι φυσιολογικός, σχετικός τύπος που σίγουρα δεν μισεί τις γυναίκες που έχουν ελευθερίες».

Tα σχόλια του Βανς που αμφισβητούν την ηγεσία της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις επειδή δεν έχει βιολογικά παιδιά επανήλθαν στην επιφάνεια.

Οι δηλώσεις Βανς το 2021 για τις άτεκνες γεροντοκόρες

Το 2021, κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας του Τζέι Ντι Βανς για τη Γερουσία στο Οχάιο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι «ουσιαστικά διοικούμαστε σε αυτή τη χώρα μέσω των Δημοκρατικών» και αναφέρθηκε σε αυτούς ως «ένα μάτσο άτεκνες γεροντοκόρες που είναι δυστυχισμένες με τις δικές τους ζωές και τις επιλογές που έχουν κάνει και έτσι θέλουν να κάνουν δυστυχισμένη και την υπόλοιπη χώρα».

Ο ίδιος έσπευσε να κατονομάσει αυτούς στους οποίους αναφερόταν. Είπε ότι σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και η βουλευτής των ΗΠΑ Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, Δημοκρατική της Νέας Υόρκης, όπως και ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Πιτ Μπούτιτζετζ.

Χθες, ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών πέρασε στην αντεπίθεση στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα στον εκλεκτό του Τραμπ για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

«Το πραγματικά θλιβερό είναι ότι το είπε αυτό ο Βανς αφού ο Τσέιστεν και εγώ είχαμε περάσει μια αρκετά σπαρακτική αποτυχία στο ταξίδι μας για υιοθεσία», δήλωσε ο πρώτος ομοφυλόφιλος που ανέλαβε χαρτοφυλάκιο στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Μπούτιτζετζ, ο οποίος έχει πλέον αποκτήσει δίδυμα με τον σύζυγό του, προέβη στις δηλώσεις αυτές την Τρίτη, στην εκπομπή «The Source» του CNN.

«Ο Τζέι Ντι Βανς δεν μπορούσε να το ξέρει αυτό, αλλά ίσως γι' αυτό δεν πρέπει να μιλάει για τα παιδιά άλλων ανθρώπων», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών στην παρουσιάστρια του αμερικανικού δικτύου και πρόσθεσε:

«(Η άποψή του) αφορά τη δική σας οικογένεια, τις οικογένειες των ανθρώπων, των οποίων η ευημερία θα εξαρτηθεί από το αν θα πάμε σε ένα μέλλον με επικεφαλής κάποιον σαν την Κάμαλα Χάρις, που επικεντρώνεται στην επέκταση της ευημερίας, της ελευθερίας, της ευημερίας των οικογενειών μας... «Ή, θέλετε τα παιδιά σας να μεγαλώσουν σε μια χώρα που θα ορίζεται από την επιστροφή στο χάος, τις αλληλοκατηγορίες και τη σκληρότητα που ήταν το σήμα κατατεθέν της εποχής Τραμπ;».

Σημειώνεται ότι, το 2021, όταν ο Βανς αποκάλεσε την Κάμαλα Χάρις γεροντοκόρη, η ίδια ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο Ντάγκλας Έμχοφ.

Κάμαλα και Έμχοφ παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 2014 με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να λατρεύει τα παιδιά του συζύγου της από τον πρώτο του γάμο: τον Κόουλ και της Έλα.

Στην ορκωμοσία της, μάλιστα ήταν όλοι εκεί. Ακόμη και η πρώην σύζυγος του άνδρα της.

Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν – Δείτε χάρτη με τα ονόματα ανά χώρα

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την Κάσο, επιμένει ο Φιντάν για το τουρκολυβικό μνημόνιο


Έφτασαν τα 18 τα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα - 8.000 ζώα θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν τις επόμενες μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr