Γαλλία: Περιφρούρηση της ισραηλινής αντιπροσωπείας όλο το 24ωρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γαλλία: Περιφρούρηση της ισραηλινής αντιπροσωπείας όλο το 24ωρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ φοβάται για νέα «Σφαγή του Μονάχου» - Έγινε κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1972

olimpiaki
Πλέκοντας το εγκώμιο των γαλλικών αρχών για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ενημέρωσε μέσω επιστολής τον Γάλλο ομόλογό του, Στεφάν Σεζουρνέ, για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης που έχει ενορχηστρώσει το Ιράν κατά της ισραηλινής αντιπροσωπείας.

«Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να υπονομεύσουν τον εορταστικό χαρακτήρα αυτού του χαρμόσυνου γεγονότος», γράφει χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός υπουργός Ισραήλ Κατς, όπως αναφέρει το κρατικό δίκτυο Kan News.

H κυβέρνηση του Τελ Αβίβ φοβάται για νέα σφαγή του Μονάχου

«Έχουμε αυτή τη στιγμή εκτιμήσεις για πιθανή απειλή από Ιρανούς τρομοκράτες και μέλη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχεύουν σε επιθέσεις εναντίον μελών της ισραηλινής αποστολής και Ισραηλινών τουριστών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

Εκτός από την «ευγνωμοσύνη» του προς τους Γάλλους αξιωματούχους για τα «άνευ προηγουμένου μέτρα ασφαλείας» σχετικά με την προστασία των Ισραηλινών στους Αγώνες, ο Κατς ευχαρίστησε την κυβέρνηση Μακρόν και για την απόρριψη των εκκλήσεων της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορευτεί η συμμετοχή του Ισραήλ στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Οι 88 Ισραηλινοί αθλητές υπόκεινται σε 24ωρη προστασία από τις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας και φρουρούνται επίσης από στελέχη της ισραηλινής υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ, υπό τον φόβο απειλών για την αποστολή.

Σημειώνεται ότι η «Σφαγή του Μονάχου» έγινε κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1972, όταν μέλη της ισραηλινής αποστολής έπεσαν θύματα απαγωγής από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης».

Κλείσιμο
Η απαγωγή έληξε με αποτυχημένη επέμβαση της γερμανικής αστυνομίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα αθλητές, ένας αστυνομικός και πέντε από τους απαγωγείς.
Μαζί με τους δυο αθλητές που είχαν δολοφονηθεί νωρίτερα, ο τελικός απολογισμός έφτασε τους 17 νεκρούς.

Οι αγώνες συνεχίστηκαν ύστερα από διακοπή ενός 24ωρου. Αυτή ήταν η επιθυμία τις ολυμπιακής επιτροπής όπως επίσης και της κυβέρνησης του Ισραήλ. Οι τρομοκράτες δραπέτευσαν με ένα αεροπλάνο της Lufthansa.

Μετά από την «Σφαγή του Μονάχου», η πρωθυπουργός του Ισραήλ Γκόλντα Μέιρ έδωσε εντολή στη μυστική υπηρεσία της Μοσάντ να ανακαλύψουν πού κρύβονται οι εγκληματίες και να τους δολοφονήσουν. Ύστερα από αυτό το γεγονός, η γερμανική αστυνομία ίδρυσε την αντιτρομοκρατική οργάνωση GSG9.

Στο μεταξύ, το Παρίσι είναι «αστακός» για την αυριανή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται επί ποδός σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση ασφαλείας. «Είμαστε πανέτοιμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η επιχείρηση ασφαλείας περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη δυνάμεων εν καιρώ ειρήνης στη γαλλική ιστορία, με έως και 75.000 αστυνομικούς, στρατιώτες και ιδιωτικούς φρουρούς σε περιπολία στην «πόλη του φωτός» ανά πάσα στιγμή.

Οι δρόμοι και οι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει, ενώ παράλληλα έχουν στηθεί περίπου 44 χιλιάδες μεταλλικές μπάρες.

Επίσης, ένα πολύπλοκο σύστημα με κωδικούς QR έχει δημιουργηθεί για κατοίκους και εργαζόμενους που αναζητούν πρόσβαση σε περιοχές κοντά στον ποταμό Σηκουάνα, όπου θα γίνει αύριο η τελετή έναρξης των Αγώνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ - Πώς μπορείτε να τις δείτε

Δίκη για το Μάτι - Ανατριχιαστικές καταθέσεις: «Έγινε λάθος και μας έδωσαν τη σορό άλλου ανθρώπου αντί του πατέρα μου»

MrBeast: Συμπαρουσιάστριά του κατηγορείται ότι αποπλάνησε ένα 13χρονο αγόρι - Αηδιασμένος δηλώνει ο YouTuber
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης