Μαρόκο: Τουλάχιστον 20 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες λόγω του καύσωνα

Μαρόκο: Τουλάχιστον 20 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες λόγω του καύσωνα

Η πλειονότητα των θανάτων είναι άτομα που υπέφεραν από χρόνιες ασθένειες και ηλικιωμένοι - Μέχρι τους 48 βαθμούς Κελσίου έφτασαν οι θερμοκρασίες στη χώρα

maroko_new
Συνολικά 21 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες στο Μπένι Μέλαλ, σε μια πόλη στο κέντρο του Μαρόκου, λόγω ενός νέου καύσωνα που έπληξε τη χώρα, η οποία βρίσκεται στον έκτο χρόνο ξηρασίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας (DGM) είχε ανακοινώσει την έλευση ενός ισχυρού κύματος ζέστης από τη Δευτέρα που θα διαρκούσε μέχρι χθες, Τετάρτη, σε πολλές περιοχές, με θερμοκρασίες που μπορεί να έφθαναν τους 48 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στο Μπένι Μέλαλ.

"Η πλειονότητα των θανάτων είναι άτομα που υπέφεραν από χρόνιες ασθένειες και ηλικιωμένοι, με τις υψηλές θερμοκρασίες να συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους και να οδηγούν στον θάνατό τους", διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση η περιφερειακή διεύθυνση υγείας.

Το Μαρόκο κατέγραψε ρεκόρ ζέστης τον φετινό χειμώνα, με τον Ιανουάριο να είναι ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί από το 1940 (έφθασε κατά τόπους σχεδόν τους 37 βαθμούς Κελσίου), σύμφωνα με την DGM.

Η άνοδος της θερμοκρασίας απειλεί τον αγροτικό τομέα, που είναι βασικός για την εθνική οικονομία, και τα αποθέματα νερού στα φράγματα. Η εξάτμιση του νερού έφθασε το ενάμισι εκατομμύριο κυβικά μέτρα την ημέρα, δήλωσε στα τέλη Ιουνίου ο υπουργός Υδάτινων Πόρων, Νιζάρ Μπαράκα.

Κλείσιμο
Το εθνικό ρεκόρ μεγαλύτερης θερμοκρασίας καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2023 στο Αγκαντίρ (νότια) με 50,4 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν – Δείτε χάρτη με τα ονόματα ανά χώρα

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την Κάσο, επιμένει ο Φιντάν για το τουρκολυβικό μνημόνιο


Έφτασαν τα 18 τα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα - 8.000 ζώα θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν τις επόμενες μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης