Μέση Ανατολή: Θα επιτεθούμε ξανά στην Υεμένη αν χρειαστεί, λέει το Ισραήλ, απειλούν με αντίποινα οι Χούθι

Μέση Ανατολή: Θα επιτεθούμε ξανά στην Υεμένη αν χρειαστεί, λέει το Ισραήλ, απειλούν με αντίποινα οι Χούθι

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να χτυπήσει ξανά τους Χούθι, αν και προτιμά, όπως είπε, να αναλάβει πρωτοβουλία ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ

yemen_0720
Το Ισραήλ είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να επιτεθεί εκ νέου σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, αλλά προτιμά να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε αυτά τα θέματα ο διεθνής ναυτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Πέμπτη.

«Το κράτος του Ισραήλ είναι έτοιμο να ξαναχτυπήσει εναντίον των Χούθι, αν και προτιμά να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο ο συνασπισμός 10 χωρών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Κατζ στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας επικαλέστηκε επίσης η υπηρεσία Τύπου του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.



Ο Ισραηλινός υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επιθέσεις των Χούθι θα συνεχιστούν, ενώ τόνισε ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση σχεδιάζει νέες επιθέσεις παρά τις πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων τους στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη.

«Το Ισραήλ έχει έναν μακρύ κατάλογο πιθανών τοποθεσιών των Χούθι που μπορούν να προσβληθούν», συνέχισε ο Κατζ, σημειώνοντας ότι η αναγνώριση των στόχων αυτών άρχισε αμέσως μετά τις πρώτες επιθέσεις του κινήματος της Υεμένης στο νότιο Ισραήλ.

Ο υπουργός σχολίασε επίσης το πρόβλημα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, το οποίο δέχεται καθημερινά βομβαρδισμούς από τη Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με τον ίδιο, 70.000 Ισραηλινοί έχουν εκκενωθεί από το βόρειο Ισραήλ και δεν θα υπάρξει αίσθηση ασφάλειας εκεί μέχρι οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ να αποσυρθούν, όπως προβλέπουν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Παράλληλα, ο Κατζ αναγνώρισε ότι μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα μπορούσε να συμβάλει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο ηγέτης των Χούθι απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ

Στο μεταξύ, νωριτερα σήμερα, ηγέτης των σιιτών ανταρτών 
Χούθι της Υεμένης απείλησε ότι το κκίνημα θα προβεί σε αντίποινα για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Χοντέιντα της Υεμένης, δήλωσε ο ηγέτης της οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν σε τηλεοπτική ομιλία του σήμερα.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι κοντά στο λιμάνι της Χοντέιντα το Σάββατο, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας 87, μια ημέρα μετά την επίθεση των Χούθι με drone στο Τελ Αβίβ, που άφησε έναν νεκρό.

«Τα αντίποινα είναι αναπόφευκτα», προειδοποίησε ο Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι.

Οι επιθέσεις των σιιτών ανταρτών στο Ισραήλ, που σύμφωνα με τους ίδιους γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, θα συνεχιστούν και οι αντάρτες δεν θα αποθαρρύνονται από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, πρόσθεσε.

«Ό,τι κάνει η πλευρά του ισραηλινού εχθρού θα φέρει περισσότερο κίνητρο για εκδίκηση», είπε ο αλ Χούθι.


Ειδήσεις σήμερα:

Bullying από Πολάκη σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη στη Βουλή, έβαλε τα κλάματα η Λινού και ζήτησε συγγνώμη - Δείτε βίντεο

Ανατροπή στην υπόθεση στη Βοιωτία: Είπε ψέματα η 32χρονη για τον βιασμό και συνελήφθη


Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης