Κάμαλα Χάρις: Ποιες είναι οι viral καλλιτέχνιδες που την στηρίζουν και μπορούν να στείλουν τη Gen Z στην κάλπη

Charli XCX, Ολίβια Ροντρίγκο και Chapell Roan - Μπορούν να επηράσουν το εκλογικό μέλλον των ΗΠΑ; - Το επιτελείο της Χάρις βασίζεται στο ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει απήχηση σε νέο και «προοδευτικό» κοινό

Αν κάτι έχουν επισημάνει αναλυτές που παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ σχετικά με την πιθανότητα η Κάμαλα Χάρις να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι πως θα πρέπει να κινητοποιήσει μεγάλες μάζες πληθυσμού για να το πετύχει, μεταξύ αυτών και τους νέους, τη λεγόμενη Gen Z.

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται ήδη το επιτελείο της, αφού με κεκαλυμμένες κινήσεις έχουν ήδη πυροδοτήσει μία σειρά εξελίξεων που δείχνουν πως καλλιτέχνες που επηρεάζουν αυτές τις ηλικιακές ομάδες στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα την Κάμαλα Χάρις.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η παγκοσμίως γνωστή τραγουδίστρια της ποπ από τη Μεγάλη Βρετανία, Charli XCX, έδειξε τη στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις γράφοντας στα social media πως η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι «Brat», έναν ανερχόμενο όρο μεταξύ της γενιάς Ζ, που η ίδια εξηγεί ως «αυτό το κορίτσι που είναι λίγο ακατάστατο και του αρέσει να διασκεδάζει και ίσως λέει μερικές χαζές κουβέντες καμιά φορά» εξηγεί σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο TikTok. «Που νιώθει ο εαυτός της αλλά ίσως κάποιες φορές καταρρέει (ψυχολογικά). Αλλά κάπως διασκεδάζει μέσα από αυτό, είναι πολύ ειλικρινής, πολύ ευθύς. Λίγο ασταθής. Κάνει χαζά πράγματα. Αλλά είναι brat. Είσαι brat. Αυτό είναι brat», συνεχίζει.


Μάλιστα, η Charli XCX έχει ονομάσει το νέο της άλμπουμ εμπνευσμένη ακριβώς από αυτόν τον τύπο ανθρώπου, «brat», στον οποίο κυριαρχεί το κιτρινοπράσινο χρώμα (νέον πράσινο) - τάση του καλοκαιριού.



Αν και οι διάσημοι με προοδευτικές αντιλήψεις δίσταζαν να υποσηρίξουν τον Τζο Μπάιντεν, λόγω της κατάστασης της υγείας του, η πιθανή υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις ως πρόεδρος των Δημοκρατικών έφερε ένα νέο κύμα υποστήριξης από πολλά πρόσωπα με μεγάλη επιρροή κυρίως στους νέου, οι οποίοι έχουν κάλλιστα τη δυνατότητα να προσελκύσουν ένα νέο κύμα Αμερικανών ψηφοφόρων. Ίσως ακόμα περισσότερο από ότι θα μπορούσαν οι Τραμπ και Μπάιντεν, καθώς δεδομένης της μεγάλης ηλικίας τους ενδεχομένως και να μην μπορούν να προσελκύσουν τόσο αποτελεσματικά ένα νεανικό κοινό, τόσο σε ψηφοφόρους, όσο και καλλιτέχνες. 

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι celebrities που μπορούν να φέρουν νέους ψηφοφόρους στην κάλπη με μια τοποθέτησή τους, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το CNN;

Charli XCX

Η Charli XCX, την οποία γνωρίζουμε μέσα από τις επιτυχίες της για περισσότερα από 10 χρόνια, θεωρείται ξανά το «it girl» του καλοκαιριού στην ποπ μουσική βιομηχανία, χάρη στο έκτο στούντιο άλμπουμ της με τίτλο «brat», το οποίο έκανε τάση τόσο τη λέξη αυτή, όσο και το κιτρινοπράσινο χρώμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charli (@charli_xcx)


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charli (@charli_xcx)


Η ίδια, όταν σκέφτεται ένα brat άτομο, φαντάζεται, σύμφωνα με το CNN, τα εξής: ένα νεαρό κορίτσι να κρατά ένα πακέτο τσιγάρα, έναν αναπτήρα Bic και να φορά ένα λευκό τιραντάκι χωρίς σουτιέν, εξήγησε σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στο TikTok,

Στην εξήγησή της για την λέξη brat που αναφέρθηκε στην αρχή, η τραγουδίστρια κατηγοριοποίησε την Χάρις ως «παλιόπαιδο»,, Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο έδωσε στην εκστρατεία της πολιτικού ορατότητα αναμεταξύ της γενιάς Ζ, αλλά και την ευκαιρία στην ίδια και την ομάδα της να αποδεχτεί αυτή τη «διάκριση», όπως επεσήμανε σε απάντησή της στο «Χ».

Όσοι επισκέπτονται τον επίσημο λογαριασμό της Kamala HQ στο X, ο οποίος παραπέμπει στον επίσημο ιστότοπό της, συναντούν μια φωτογραφία φόντου στο πράσινο χρώμα του «brat» και το όνομα της αντιπροέδρου με την ίδια γραμματοσειρά που εμφανίζεται στο άλμπουμ της Charli XCX.

Ολίβια Ροντρίγκο

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Ολίβια Ροντρίγκο, η οποία κατάφερε νωρίτερα φέτος να σπάσει το ρεκόρ με τα περισσότερα streams στο Spotify των ΗΠΑ, έδειξε την υπσοτήριξή της στην Κάμαλα Χάρις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη 24 Ιουλίου.


Η 21χρονη καλλιτέχνιδα, βραβευμένη με Grammy,  μοιράστηκε στο Instagram ένα βίντεο με την Χάρις να δίνει την πρώτη της ομιλία σε συγκέντρωση στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές την Τρίτη 23 Ιουλίου στο West Allis του Ουισκόνσιν, προσθέτοντας ιμότζις με χέρια που επευφημούν την πολιτικό.

Στο βίντεο η Χάρις υποσχέθηκε να προστατεύσει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα. «Ο Ντόναλντ Τραμπ απαγορεύει σε ακραίο βαθμό τις αμβλώσεις. Και επειδή εμπιστευόμαστε τις γυναίκες να παίρνουν αποφάσεις για το σώμα τους και όχι να τους λέει η κυβέρνηση τι να κάνουν...όταν το Κογκρέσο ψηφίσει νόμο για την αποκατάσταση των αναπαραγωγικών ελευθεριών ως πρόεδρος των ΗΠΑ, θα τον υπογράψω ως νόμο», είπε η Χάρις.

Η Ροντρίγκο διέθεσε δωρεάν επείγουσα αντισύλληψη σε ορισμένες από τις συναυλίες της κατά τη διάρκεια της περιοδείας της «Guts» ως μέρος της τρέχουσας πρωτοβουλίας της Fund 4 Good, η οποία είναι μια «παγκόσμια πρωτοβουλία που δεσμεύεται να οικοδομήσει ένα δίκαιο και ισότιμο μέλλον για όλες τις γυναίκες, τα κορίτσια και τους ανθρώπους που αναζητούν την ελευθερία της αναπαραγωγικής υγείας», σύμφωνα με τον ιστότοπο του ιδρύματος.

Chappell Roan

Η 26χρονη τραγουδίστρια, Chapell Roan, η οποία υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο όταν ήταν έφηβη, έχει γίνει φαινόμενο φέτος το καλοκαίρι. Ωστόσο, το βίντεο της καμπάνιας της Χάρις, στο οποίο περιλαμβάνεται η μουσική της αναμένεται να την φέρει σε επαφή και με κόσμο μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν ανήκει στην γενιά Ζ, αλλά όχι μόνο.  

«Αλλά αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι ένα φεμινιστικό μόρφωμα», ακούγεται το ρεφρέν του τραγουδιού της Roan πάνω από τις περιστρεφόμενες φωτογραφίες της Χλαρις και του Τραμπ. «Ένα τι;» φωνάζει η φωνή της. «Ένα femininomenon!» Το τραγούδι «Femininomenon» - μια λέξη που επινόησε η Roan και συνδυάζει τις λέξεις «feminine» (θηλυκλος) και «phenomenon» (φαινόμενο) - εξασφάλισε γρήγορα την προσοχή της γενιάς του TikTok, πολλοί από τους οποίους είναι δυνητικοί ψηφοφόροι.

Η Roan, της οποίας η μουσική έχει έναν synth-pop ήχο, με επιρροές από την δεκαετίας του '80, σε συνδυασμό με την απαλή της φωνή, δημιουργούν μια πιο ψυχεδελική αίσθηση που έχουν εκτοξεύσει τη δημοτικότητά της στα ύψη και σε κάθε συναυλία της συρρέει πλήθος κόσμου. 

Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της το 2023 με τίτλο «The Rise and Fall of a Midwest Princess», το οποίο είναι μια αναφορά στις ρίζες της στο Γουίλαρντ του Μιζούρι, βρίσκεται επί του παρόντος στο Νο. 5 του Billboard 200 albums chart. Έχει επίσης τρία τραγούδια στο Billboard Hot 100 chart, σύμφωνα με τον ιστότοπο που καταγράφει τα μουσικά charts, μεταξύ των οποίων τα «Red Wine Supernova», «Hot To Go!» και το τελευταίο της single, «Good Luck Babe!».



Η Roan, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως queer και έχει πει ότι αντλεί έμπνευση από τις drag queens, έχει συγκριθεί με τη Madonna, εν μέρει, για τους σεξουαλικά θετικούς στίχους της. «Τα τραγούδια μου είναι τόσο ανοιχτά σεξουαλικά επίτηδες επειδή είναι μια έκφραση του εαυτού μου που δεν μπορούσα να εκφράσω μεγαλώνοντας σε ένα χριστιανικό νοικοκυριό, σε μια χριστιανική πόλη που ήταν πολύ συντηρητική«, δήλωσε η Roan στο Vulture,

Όταν εμφανίστηκε στο Governors Ball τον περασμένο Ιούνιο και απέρριψε το αίτημα του Λευκού Οίκου να εμφανιστεί για το Pride, εξήγησε: «Θέλουμε ελευθερία, δικαιοσύνη και ελευθερία για όλους. Όταν το κάνετε αυτό, τότε θα έρθω».

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Αυτές είναι οι σχολές με την υψηλότερη βάση - Πτώση σε σχέση με πέρυσι στις πιο περιζήτητες

Αμετανόητος ο Πολάκης: Η Λινού να ζητά συγγνώμη για τον εαυτό της, όχι για μένα - Δεν σταματώ, πάρτε το χαμπάρι - Βίντεο

Κύπρος: Πολωνοί γύρισαν βίντεο πορνό στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr