Καλιφόρνια: Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω δασικής πυρκαγιάς

Καλιφόρνια: Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω δασικής πυρκαγιάς

Η φωτιά φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό, με τις αρχές να έχουν συλλάβει και να κρατούν έναν ύποπτο

california_park_fire
Οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια δίνουν μάχη με τα μέτωπα πυρκαγιάς που έχει προκαλέσει την απομάκρυνση πάνω από 3.500 ανθρώπων από τις εστίες τους και εξαπλώνεται ταχύτατα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η πυρκαγιά που ονομάστηκε «Park Fire» ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, την τελευταία μέρα ενός νέου κύματος καύσωνα που έπληξε την περιοχή. Σε λιγότερο από 24 ώρες, έχει ήδη κάψει σχεδόν 290.000 στρέμματα.



Κλείσιμο


Η φωτιά προκάλεσε την απομάκρυνση πάνω από 3.500 ανθρώπων από τις εστίες τους, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ.

Οι φλόγες απειλούν ιδιαίτερα τη μικρή πόλη Τσίκο, σχεδόν τρεις ώρες δρόμος βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Περισσότεροι από 1.150 πυροσβέστες μετέχουν στην κατάσβεση της φωτιάς, η οποία επί του παρόντος έχει περιοριστεί μόνο κατά το 3%, σύμφωνα με την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας CalFire.





Το Τσίκο βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα από το Παραντάιζ, μια πόλη που καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά το 2018 και όπου έχασαν τη ζωή τους 85 άνθρωποι.

Η φωτιά φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό. Ένας ύποπτος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης και τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία.

Η αμερικανική Δύση έχει γνωρίσει αρκετά κύματα καύσωνα από τις αρχές Ιουνίου και δεκάδες πυρκαγιές κατακαίουν τώρα την περιοχή.

Το Όρεγκον, Πολιτεία γειτονική στη Καλιφόρνια, δίνει μάχη με μια μέγα-πυρκαγιά, τη μεγαλύτερη στη χώρα, η οποία έχει καταστρέψει περισσότερα από 1 εκατ. στρέμματα δάσους και έχει οδηγήσει στην εκκένωση περιοχών σε αγροτική περιφέρεια.

Οι μεγάλες φλόγες δημιουργούν στήλες καπνού επηρεάζοντας την ποιότητα του αέρα μέχρι το γειτονικό Αϊντάχο.

Πυρκαγιές και στον Καναδά

Οι πυρκαγιές πλήττουν και τον δυτικό Καναδά, όπου ένα μέρος της τουριστικής πόλης Τζάσπερ καταστράφηκε.

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη, το δυτικό κομμάτι της βορειοαμερικανικής ηπείρου πλήττεται όλο και περισσότερο από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στα μέσα Ιουλίου, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας προειδοποίησε για την έλευση μιας πολύ έντονης περιόδου πυρκαγιών, έπειτα από ένα διάλειμμα δύο ετών με πολύ βροχερούς χειμώνες, που επέτρεψαν στη βλάστηση να αναγεννηθεί.

Στα μέσα Ιουλίου, οι δασικές πυρκαγιές είχαν καταστρέψει 840 τ.χλμ. από την αρχή της χρονιάς, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 156 τ.χλμ την ίδια περίοδο κατά την τελευταία πενταετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Το bullying που ξεχείλισε το ποτήρι - Σόου σε Βουλή και ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι 2 Αυγούστου για τα φυσικά και μέχρι 9 Αυγούστου για τα νομικά πρόσωπα

Οι τουρίστες στη Σκιάθο συνεχίζουν την επικίνδυνη συνήθεια - Κάθονται πίσω από τα αεροπλάνα ενώ η τουρμπίνα παίρνει μπρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης