Πόλεμος στο Ισραήλ: Επαναπατρίστηκαν οι σοροί πέντε Ισραηλινών που σκότωσε η Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επαναπατρίστηκαν οι σοροί πέντε Ισραηλινών που σκότωσε η Χαμάς

Νέες εκτεταμένες επιχειρήσεις από τον Ισραηλινό στρατό σε σημεία στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

hostages_20240725
Ο ισραηλινός στρατός ανέκτησε τα πτώματα πέντε Ισραηλινών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εφόδου της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 και μεταφέρθηκαν στον θύλακο.

Επρόκειτο για μια γυναίκα και δυο άνδρες που ζούσαν σε κιμπούτς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και δυο μέλη του στρατού. Όλοι είχαν θεωρηθεί νεκροί από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν είχαν εντοπιστεί ίχνη τους μέχρι σήμερα.

Κατά τον αντιναύαρχο Ντανιέλ Χαγκαρί, τον εκπρόσωπο του στρατού, βρέθηκαν σε σήραγγες «βάθους 20 μέτρων κάτω από την πόλη της Χαν Γιούνις», σε περιοχή που είχε κηρυχθεί «ανθρωπιστική ζώνη». Ο αντιναύαρχος κατηγόρησε τη Χαμάς πως «εκμεταλλεύτηκε» την κατάσταση για να κρατά ομήρους εκεί.

Από την πλευρά του, το Φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων, ισραηλινή οργάνωση που αντιπροσωπεύει τους συγγενείς των ανθρώπων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγόρησε την κυβέρνηση Νετανιάχου και προσωπικά τον πρωθυπουργό για «σαμποτάζ» στις προσπάθειες να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που θα οδηγούσε στην ανταλλαγή ομήρων με παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές.

Κλείσιμο
Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός που προβλεπόταν να γίνουν χθες Πέμπτη στο Κατάρ αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε πηγή με γνώση του ζητήματος.

Εν τω μεταξύ, το σφυροκόπημα του πυροβολικού και οι φονικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκαν και την Πέμπτη.

Οι βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν στην πόλη της Γάζας και στην Μπέιτ Λάχια, στον βορρά, όπου σκοτώθηκαν εννιά άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, καθώς και στην Αλ Μπουρέιτζ, στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Χαν Γιούνις και στη Ράφα, στον νότο.

«Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο αμάχους κοντά στα σπίτια τους», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε, ανέφερε ο Άχμεντ Καχλούτ, διευθυντής της πολιτικής προστασίας στην Μπέιτ Λάχια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ισραηλινοί στρατιώτες ανατίναξαν σπίτια στην Ταλ ας Σουλτάν, προάστιο στη δυτική Ράφα, και στην Μπάνι Σουχάιλα, ανατολικά της Χαν Γιούνις.

Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως «εξάλειψαν δεκάδες τρομοκράτες και κατέστρεψαν περίπου 50 τρομοκρατικές υποδομές» τις τελευταίες ημέρες στη Χαν Γιούνις.



Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Το bullying που ξεχείλισε το ποτήρι - Σόου σε Βουλή και ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι 2 Αυγούστου για τα φυσικά και μέχρι 9 Αυγούστου για τα νομικά πρόσωπα

Μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της Google θα έπαιρναν ασημένιο μετάλλιο σε Μαθηματική Ολυμπιάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης