Το δείπνο του Μακρόν στον Λούβρο για τους ηγέτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Το μενού έκπληξη, οι παρόντες και οι απόντες

Το δείπνο του Μακρόν στον Λούβρο για τους ηγέτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Το μενού έκπληξη, οι παρόντες και οι απόντες

Παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η συζύγος του - Ο Γάλλος πρόεδρος δεξιώθηκε 500 καλεσμένους μια ημέρα πριν ανέβει η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων

mitsotakis-louvro-mak
Με μεγαλοπρέπεια και για τη μεγάλη περίσταση των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν σήμερα στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεξιώθηκε την Πέμπτη αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και υψηλούς προσκεκλημένους που θα παραστούν για τους Αγώνες.

Η γαλλική πλευρά επέλεξε τον Λούβρο και τη γυάλινη πυραμίδα του για τον χώρο του δείπνου, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Μόσχα το 2014 και τον νυν πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. 

Δείτε βίντεο από την υποδοχή των ηγετών:

INTERNATIONAL OLYMPIC COMMITTE DINNER | MACRON and IOC President Bach attend dinner | OLYMPIC GAMES

Κλείσιμο
Οι απουσίες ήταν πολλές, ενώ και οι παρουσίες είχαν το νόημά τους.

Από την εκδήλωση απών ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που εκπροσωπείται στο Παρίσι από τη σύζυγό του Τζιλ.

Δεν προσκλήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, προσκλήθηκε αλλά δεν παρέστη ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ που προτίμησε να στείλει τον αντιπρόεδρό του Χαν Ζενγκ. Δεν παρέστη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου, αν και το Ισραήλ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Χέρτσογκ, ούτε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

mitsotakis-xr
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και τη σύζυγό του
mitsotakis-mareva-556
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι προσέρχονται στο δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος.


Μεταξύ των δεκάδων ηγετών ήταν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του Μαρέβα.

Δείτε φωτογραφίες από το δείπνο:

macron-louvre
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στους προσκεκλημένους
macron-louvre__1_
Η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου Μπριζίτ Μακρόν χαιρετά τους προσκεκλημένους στο Λούβρο
macron-louvre__2_
Ο Γάλλος πρόεδρος με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ προσέρχονται στο δείπνο, στην Πυραμίδα του Λούβρου
macron-louvre__4_
macron-louvre__3_
Εμμανουέλ Μακρόν, Τόμας Μπαχ
macron-louvre__5_
Εμμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν με τον Τόμας Μπαχ και τη σύζυγό του

louvre-1
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, η πριγκίπισσα του Μονακό, Σαρλίν, ο πρίγκιπας του Μονακό, Αλβέρτος και η σύζυγός του κ. Μπαχ, Κλαούντια
louvre-2
Η βασίλισσα της Ισπανίας, Λετίθια, και ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, προσέρχονται στο δείπνο
louvre-3
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, η Λίντα Ράμα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, και η σύζυγος του κ. Μπαχ, Κλαούντια



Παρόντες ήταν ακόμη στο δείπνο ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου και η βασίλισσα Ματθίλδη, ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό και η σύζυγός του Σαρλίν, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η σύζυγός του, ηθοποιός Ζυλί Γκαγιέ, αλλά και ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ' και Λετίσια.

Τέλος, παρέστησαν ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι αλλά και η πρώτη κυρία της Βραζιλίας και σύζυγος του προέδρου Λούλα ντα Σίλβα, Ροσάντζελα ντα Σίλβα.

Τα πιάτα ήταν «ενορχηστρωμένα» από τον μεγάλο σεφ Αλεν Ντικάς που έχει και σημαντική εμπειρία σε γεύματα του προέδρου με μεγάλους ηγέτες. Το μενού, πάντως, όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχε κρατηθεί έκπληξη.

Τα μέτρα ασφαλείας από την πλευρά των αρχών ήταν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά.

Για τους περίπου 60 αρχηγούς κρατών, από τους 100 που προβλέπονταν αρχικά, κινητοποιήθηκαν περίπου 300 αξιωματικοί από την υπηρεσία προστασίας υψηλών προσώπων, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα πολύ αυστηρά μέτρα για την εκδήλωση, αλλά και τους Αγώνες. Φυσικά όλο το προσωπικό -σερβιτόροι, μάγειρες, αλλά και αστυνομικοί και πράκτορες- σαρώθηκαν προσεκτικά και ελέγχθηκε το ποινικό τους μητρώο.

Réception de la presse internationale à l'occasion des Jeux de Paris 2024.


Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι ο Μακρόν ήθελε να μετατρέψει αυτή την παράδοση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θερινούς και χειμερινούς, σε μια «διπλωματική στιγμή».

Δεν είναι μόνο ότι μέσα σε αυτές τις μεγάλες πρωτοβουλίες ο Μακρόν αισθάνεται σαν «ψάρι μέσα στο νερό». Είναι και ένας τρόπος να ξεφύγει από την καθημερινότητα και το πολιτικό αδιέξοδο για τον σχηματισμό κυβέρνησης ας μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία έχει βγει από βουλευτικές εκλογές χωρίς ξεκάθαρο νικητή) .

Το Journal de Dimanche μεταφέρει πάντως πληροφορίες ότι ο Μακρόν είχε διαγράψει από τη λίστα των καλεσμένων το όνομα του υπηρεσιακού πλέον πρωθυπουργού Γκάμπριελ Ατάλ, που τον είχε διορίσει ο ίδιος μερικούς μήνες νωρίτερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Το bullying που ξεχείλισε το ποτήρι - Σόου σε Βουλή και ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή

Στο Λούβρο το δείπνο Μακρόν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στους 500 καλεσμένους (φωτογραφίες)

«Πάγωσα σαν να ήμουν νεκρή»: Συγκλονίζει η κατάθεση της πρωταθλήτριας ενόργανης για τον προπονητή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης