«Αποφασιστικό χτύπημα» κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο ετοιμάζει το Ισραήλ

«Αποφασιστικό χτύπημα» κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο ετοιμάζει το Ισραήλ

Έχουμε εξαλείψει πάνω από 500 τρομοκράτες στον Λίβανο, στη μεγάλη πλειονότητά τους μέλη της Χεζμπολάχ, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός

israel_war_xr
Ανώτερος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι οι μονάδες στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον Λίβανο, προετοιμάζονται για «αποφασιστική επίθεση» εναντίον της Χεζμπολάχ, έπειτα από πολύμηνες ανταλλαγές πυρών.

Το λιβανικό ισλαμιστικό κίνημα και οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά πυρά, από την επομένη της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, το έναυσμα του συνεχιζόμενου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο λεγόμενο βόρειο μέτωπο, ο ισραηλινός υποστράτηγος Ορί Γκορντίν είπε σε στρατιώτες πως «ήδη έχουμε εξαλείψει πάνω από 500 τρομοκράτες στον Λίβανο, στη μεγάλη πλειονότητά τους μέλη της Χεζμπολάχ», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Τα ισραηλινά στρατεύματα που επιχειρούν για την προστασία των κατοίκων στον συγκεκριμένο τομέα της χώρας «προετοιμάζονται να περάσουν στην επίθεση», συνέχισε ο υποστράτηγος Γκορντίν, επικεφαλής της λεγόμενης βόρειας διοίκησης.

Κλείσιμο
«Όταν έρθει η στιγμή και περάσουμε στην επίθεση, θα πρόκειται για αποφασιστική επίθεση», διαβεβαίωσε.

Στις εχθροπραξίες από την 8η Οκτωβρίου ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και τη Χεζμπολά έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 523 άνθρωποι στον Λίβανο, κατά πλειονότητα μαχητές, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε στοιχεία από διάφορες πηγές. Οι 342 έχει επιβεβαιωθεί πως ήταν μαχητές της Χεζμπολά, όμως στα θύματα συμπεριλαμβάνονται επίσης τουλάχιστον 104 άμαχοι.

Στην άλλη πλευρά, στο βόρειο Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18 ισραηλινοί στρατιωτικοί και 13 άμαχοι, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις.

Η Χεζμπολά, παράταξη υποστηριζόμενη από το Ιράν, λέει πως εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από τον Οκτώβριο για να υποστηρίξει τη Χαμάς, σύμμαχό της.

Και στις δυο πλευρές των συνόρων, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ακατάπαυστων συγκρούσεων.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τελετή έναρξης στο Παρίσι, την ωραιότερη πόλη του κόσμου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η συγκινητική επιστροφή της Σελίν Ντιόν - Δείτε την εμφάνιση της τραγουδίστριας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Tροχαίο στην Πύργου - Κυπαρισσίας: Επιζών του πολύνεκρου δυστυχήματος περιγράφει τις στιγμές που οδήγησαν στην τραγωδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης