Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια - Δείτε βίντεο

Η φωτιά ανάγκασε περίπου 4.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους στα χωριά Κοχάσετ και Φόρεστ Ραντς, μετά το ξέσπασμά της στην μικρή πόλη Τσίκο

Περίπου 4.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στην Καλιφόρνια λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που συνέχιζε χθες, Παρασκευή, να ενισχύεται επικίνδυνα παρά την επέμβαση 1.700 πυροσβεστών, προκαλώντας ανησυχίες στις αρχές.








Από την Τετάρτη το απόγευμα που ξέσπασε στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας, η πυρκαγιά που ονομάστηκε “Park Fire” είχε κάψει ως χθες πάνω από 720 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης και 134 κτίρια και παρέμενε ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας CalFire.





Η πυρκαγιά εξαπλωνόταν με την ταχύτητα πεζού σε αγροτική περιοχή που βρίσκεται τρεις ώρες δρόμο με το αυτοκίνητο βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο.

Χθες το βράδυ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο κομητείες που απειλούνται από τις φλόγες, για να επιταχυνθεί η δράση των αρχών.



Η φωτιά ανάγκασε περίπου 4.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους στα χωριά Κοχάσετ και Φόρεστ Ραντς, μετά το ξέσπασμά της στην μικρή πόλη Τσίκο.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς είδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών - Τι τους εντυπωσίασε, τι δεν τους άρεσε καθόλου


Προβάδισμα δύο μονάδων του Τραμπ έναντι της Χάρις, 100 ημέρες πριν από τις εκλογές


Καταστροφή στη Μέση Ανατολή και... παγκόσμιος πόλεμος αν δεν εκλεγώ, είπε ο Τραμπ στον Νετανιάχου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr