Γάζα: Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο όπου βρίσκονταν εκτοπισμένοι, λένε οι Παλαιστίνιοι

Το πλήγμα έπληξε το σχολείο κοριτσιών Khadija στο Deir al Balah, μια από τις περιοχές που κατοικούνται περισσότερο από εκτοπισμένες οικογένειες

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε σχολείο στην κεντρική Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας και το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς έδωσε τον απολογισμό των νεκρών από το πλήγμα στο σχολείο στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ, μια από τις πολυπληθέστερες περιοχές με εκτοπισμένες οικογένειες προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 100. Το πλήγμα έπληξε το σχολείο κοριτσιών Khadija στο Deir al Balah, μια από τις περιοχές που κατοικούνται περισσότερο από εκτοπισμένες οικογένειες.



Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε ως στόχο ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς. Η ισραηλινή ανακοίνωση ανέφερε ότι το σχολείο χρησιμοποιούνταν για την εξαπόλυση επιθέσεων εναντίον στρατευμάτων και ως αποθήκη όπλων και ότι προειδοποίησε τους πολίτες πριν από το χτύπημα. Τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι μεταφέρθηκαν στο κοντινό νοσοκομείο al Aqsa.



Σε προηγούμενα ανάλογα χτυπήματα με στόχο πολιτικές υποδομές, ο Ισραηλινός στρατός κατηγόρησε την Χαμάς ότι εξέθεσε σε κίνδυνο τους πολίτες και ότι ενεργεί σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες χρησιμοποιώντας ως κάλυψη σχολεία και νοσοκομεία, κάτι το οποίο διαψεύδει η ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Το ταξίδι της φλόγας, η βροχή, η Σελίν Ντιόν - Δέκα αξέχαστες στιγμές από την τελετή έναρξης στο Παρίσι


Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος στους 40°C το Σαββατοκύριακο - Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού


Το «μεγάλο μάτι» της Εφορίας σε ακίνητα 7 εκατ. φορολογουμένων από τον Σεπτέμβριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr