Εκλογές ΗΠΑ - Newsweek: Ο ομοφυλόφιλος Πιτ Μπούτιτζετζ θα ήταν η πιο έξυπνη επιλογή της Κάμαλα Χάρις - Φαβορί για αντιπρόεδρος

Όταν ο Μπάιντεν διόρισε τον Πιτ Μπούτιτζετζ υπουργό Μεταφορών, έγραψε ιστορία ως το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης - O 42χρονος υπουργός και ο σύζυγός του, Τσάστεν, έχουν υιοθετήσει δίδυμα

Φαβορί για αντιπρόεδρος στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις είναι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Πιτ Μπούτιτζετζ.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, o 42χρονος υπουργός πληροί όλα τα προσόντα για να γίνει το «δεξί χέρι» της πρώην εισαγγελέα που είναι υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς.

O υπουργός Πιτ Μπούτιτζετζ αναδείχθηκε ως κορυφαία επιλογή για να είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Εκτός από τον Πιτ Μπούτιτζετζ, υπάρχουν και άλλα ονόματα που ακούγονται έντονα ως υποψήφιοι για την αντιπροεδρία των Δημοκρατικών όπως ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίρ, η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, και ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια, Τζος Σαπίρο.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη από τα δίκτυα PBS News/NPR/Marist στις αρχές του μήνα έδειξε ότι το 21% των Δημοκρατικών θα ήθελαν να δουν τον Μπούτιτζετζ στο πλευρό της Χάρις.

ΠΙΤ ΜΠΟΥΤΙΤΖΙΤΖ Ο ταλαντούχος ομοφυλόφιλος υποψήφιος είναι πολύγλωσσος, απόφοιτος του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης, ενώ υπηρέτησε επί επτά μήνες στο Αφγανιστάν ως ένοπλος υπολοχαγός


Ο υπουργός Μεταφορών ισοψηφεί με την Γκρέτσεν Γουίτμερ, το 17% τάσσεται υπέρ του Τζος Σαπίρο ενώ το 13% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον γερουσιαστή της Αριζόνα, Μαρκ Κέλι.

Την Πέμπτη, το Πανεπιστήμιο του Νew Hampshire δημοσίευσε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων στο Μέιν και τον Πιτ Μπούτιτζετζ να έρχεται πρώτος με ποσοστό 21% ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Μαρκ Κέλι, με 17%.

Έπονται ο Τζος Σαπίρο με ποσοστό 7%, ο Άντι Μπεσίρ με 6% και η Γκρέτσεν Γουίτμερ με 3%.

Η οργάνωση FairVote δημοσίευσε επίσης τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για την κατάταξη επιλογής των υποψηφίων που έδειξε τον υπουργό Μεταφορών ως την ιδανική επιλογή μεταξύ των Δημοκρατικών ή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Η δημοσκόπηση έδωσε στους ερωτηθέντες έναν αριθμό επιλογών για τους υποψηφίους αντιπροέδρους της Κάμαλα Χάρις και στον ένατο γύρο της ψηφοφορίας, το 52% προτίμησε το δίδυμο Χάρις- Μπούτιτζετζ ενώ το 48% την πρώην εισαγγελέα με την κυβερνήτη του Μίσιγκαν.

Μετά την ανακοίνωση του 81χρονου Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ ότι αποχωρεί από την κούρσα δίνοντας το δαχτυλίδι στην 59χρονη αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, κορυφαία στελέχη του κόμματος έσπευσαν να δηλώσουν δημοσίως την υποστήριξή τους στην εκλεκτή του Μπάιντεν, ανάμεσά τους - αν και καθυστερημένα- ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η Κάμαλα που θεωρείται φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών θα πρέπει να επιλέξει σύντομα αντιπρόεδρο με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να της δείχνουν τον πιο κατάλληλο για το αξίωμα, σχολιάζει το σχετικό άρθρο.

Ο 42χρονος πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ στην Ιντιάνα, έγινε το νεότερο μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ενώ είχε διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Όταν ο Μπάιντεν διόρισε τον Πιτ Μπούτιτζετζ υπουργό Μεταφορών, έγραψε ιστορία ως το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης και η επιτυχία του έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με μια μελλοντική προεδρική υποψηφιότητα.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος υπουργός και ο σύζυγός του Τσάστεν έχουν υιοθετήσει δίδυμα.





Ειδήσεις σήμερα:

Το ταξίδι της φλόγας, η βροχή, η Σελίν Ντιόν - Δέκα αξέχαστες στιγμές από την τελετή έναρξης στο Παρίσι


Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος στους 40°C το Σαββατοκύριακο - Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού


Το «μεγάλο μάτι» της Εφορίας σε ακίνητα 7 εκατ. φορολογουμένων από τον Σεπτέμβριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr