Χεζμπολάχ: Έντεκα νεκροί μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο - Αντίποινα υπόσχεται το Ισραήλ

Το Ισραήλ κατηγορεί την Χεζμπολάχ του Λιβάνου για την επίθεση

Έντεκα νεκροί και 19 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετά την εκτόξευση ρουκετών σήμερα από τον Λίβανο στα προσαρτημένα Υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσαν οι διασώστες.

Η αστυνομία, ο στρατός και διασώστες στο Ισραήλ ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι η εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο στα προσαρτημένα Υψίπεδα του Γκολάν, στο βόρειο Ισραήλ, προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 11 ανθρώπων, εκ των οποίων και παιδιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γιατροί περιέθαλπαν 11 ανθρώπους, έξι από τους οποίους, ηλικίας 10 έως 20 ετών, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ισραηλινή αστυνομία και ο στρατός επιβεβαίωσαν ότι ρουκέτες έπληξαν αρκετές τοποθεσίες στο βόρειο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, μεγάλο μέρος των οποίων καταλήφθηκε από το Ισραήλ το 1967 και στη συνέχεια προσαρτήθηκε.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο N12 News και υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών στο Ισραήλ, πρόκειται για το χειρότερο επεισόδιο βίας εδώ και μήνες βίας μεταξύ του Ισραήλ και των ένοπλων ομάδων στον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η ρουκέτα που έπληξε γήπεδο ποδοσφαίρου στα προσαρτημένα στο Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν και προκάλεσε πολλούς θανάτους, εκτοξεύτηκε από τη Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, από την άλλη πλευρά των συνόρων.

Μία από τις ρουκέτες έπληξε το Ματζντάλ Σαμς, μια πόλη που βρίσκεται στα σύνορα του βόρειου Ισραήλ και του νοτίου Λιβάνου και συνορεύει με τη Συρία.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ βρίσκεται πίσω από την επίθεση με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ματζντάλ Σαμς», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση.

Αρνείται τις επιθέσεις η Χεζμπολάχ

Από την πλευρά του, το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την πολύνεκρη επίθεση στο Ματζντάλ Σαμς, στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του, το φιλοϊρανικό κίνημα αναφέρει ότι «αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν από ορισμένα εχθρικά μέσα ενημέρωσης και διάφορες πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη στοχοθέτηση του Ματζντάλ Σαμς» και «επιβεβαιώνει ότι η Ισλαμική Αντίσταση δεν έχει καμιά σχέση με τα γεγονότα».

Απάντηση του Ισραήλ κατά Χεζμπολάχ

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζει απάντηση κατά της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του.

«Οι πληροφορίες μας είναι σαφείς. Η Χεζμπολάχ ευθύνεται για τον φόνο αθώων παιδιών, εφήβων», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι η Χεζμπολάχ ψεύδεται όταν αρνείται πως εμπλέκεται στο περιστατικό.

«Θα προετοιμαστούμε να απαντήσουμε στη Χεζμπολάχ, θα ολοκληρώσουμε την αξιολόγησή μας και θα αναλάβουμε δράση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη - Σύζυγος Ελληνοκαναδού χρηματιστή στο protothema.gr: Όταν χτυπούσαν τον σύζυγό μου ήταν σαν να βρίσκομαι στην κόλαση

ΗΠΑ - Τραμπ σε μέλη χριστιανικής οργάνωσης: Σε 4 χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι

Ο Τομ Κρουζ τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr