Βίκτορ Όρμπαν: Η Ευρώπη ακολουθεί την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ακόμα και με κόστος την αυτοκαταστροφή της

Δηλώσεις Όρμπαν σε ομιλία του στην ρουμανική πόλη Μπάιλε Τούσναντ - Προέβλεψε, επίσης, μια μετακίνηση της εξουσίας παγκοσμίως από την «παράλογη» Δύση προς τη Ρωσία και την Ασία

«Η Ευρώπη βαδίζει προς τη λήθη, δήλωσε, μεταξύ άλλων ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, σε μια αντιδυτική ομιλία που πραγματοποίησε στο Μπάιλε Τούσναντ, μια πόλη με ουγγρική πλειοψηφία στην κεντρική Ρουμανία, το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, ο Όρμπαν φέρεται να δήλωσε πως «η Ευρώπη έχει παραιτηθεί από την υπεράσπιση των δικών της συμφερόντων», συμπληρώνοντας ότι το «μόνο που κάνει είναι να ακολουθεί άνευ όρων την φιλοδημοκρατική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ... ακόμη και με κόστος την αυτοκαταστροφή». Δεν παρέλειψε να αναφέρει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρεία των ΗΠΑ.

Ο εθνικιστής Ορμπάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, στην εν λόγω ομιλία, προέβλεψε, επίσης, μια μετακίνηση της εξουσίας παγκοσμίως από την «παράλογη» Δύση προς τη Ρωσία και την Ασία. «Έρχεται μια αλλαγή που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και 500 χρόνια. Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι στην πραγματικότητα μια αλλαγή της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων», πρόσθεσε, κατονομάζοντας την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν και την Ινδονησία ως το «κυρίαρχο κέντρο» του κόσμου.

Ο «υπερορθολογισμός» και η «οικονομική ευελιξία της Ρωσίας»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, σήμερα ότι οι κυβερνώντες στη Ρωσία είναι «υπερορθολογιστές» και ότι η Ουκρανία ποτέ δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία της και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ. «Η Ουκρανία δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ γιατί "εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε αρκετά χρήματα γι΄αυτό», είπε.

Ο Ορμπάν, η χώρα του οποίου έχει αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, έχει διαφοροποιηθεί ριζικά από το υπόλοιπο μπλοκ επιδιώκοντας στενότερους δεσμούς με το Πεκίκο και τη Μόσχα και προκάλεσε την οργή ορισμένων ηγετών της ΕΕ όταν πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθέσεις στο Κίεβο, στη Μόσχα και στο Πεκίνο αυτό τον μήνα για συνομιλίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οπως είπε ο ίδιος, σε αντίθεση με την «αδυναμία» της Δύσης, η θέση της Ρωσίας στα διεθνή ζητήματα είναι λογική και προβλέψιμη, ενώ η χώρα έχει επιδείξει οικονομική ευελιξία στην προσαρμογή της στις δυτικές κυρώσεις από τότε που εισέβαλε στην Κριμαία το 2014.

Ο Ορμπάν, η κυβέρνηση του οποίου έχει υιοθετήσει μια σειρά μέτρων κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, είπε ότι η Ρωσία έχει αποκτήσει κύρος σε κάποια μέρη του κόσμου με το να καταστέλλει τα δικαιώματα αυτή της μερίδας του πληθυσμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη - Σύζυγος Ελληνοκαναδού χρηματιστή στο protothema.gr: Όταν χτυπούσαν τον σύζυγό μου ήταν σαν να βρίσκομαι στην κόλαση

ΗΠΑ - Τραμπ σε μέλη χριστιανικής οργάνωσης: Σε 4 χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι

Ο Τομ Κρουζ τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr