Τζέι Ντι Βανς για τα σεξιστικά του σχόλια: Ήταν σαρκαστικά - Οι Δημοκρατικοί έχουν εξελιχθεί σε ένα κόμμα κατά των παιδιών

Τζέι Ντι Βανς για τα σεξιστικά του σχόλια: Ήταν σαρκαστικά - Οι Δημοκρατικοί έχουν εξελιχθεί σε ένα κόμμα κατά των παιδιών

Ο Τζέι Ντι Βανς υπερασπίζεται το αμφιλεγόμενο σχόλιό του, στο οποίο κάνει λόγο για «άτεκνες κυρίες με γάτες», που αντιμετώπισε πλήθος αρνητικών αντιδράσεων

arthrou-j_d_vance
Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Τζέι ντι Βανς υπερασπίστηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου το σχόλιό του για τις «άτεκνες κυρίες με γάτες», το οποίο είχε κάνει τον Ιούλιο του 2021 στο Fox News και ήρθε ξανά στην επικαιρότητα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Τζέι Ντι Βανς ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ως η πρόταση του Τραμπ για την αντιπροεδρεία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Το σχόλιό του, αναλυτικότερα, απευθυνόταν στους Δημοκρατικούς πολιτικούς, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ ελέγχονται από «άτεκνες κυρίες με γάτες που είναι δυστυχισμένες στη ζωή τους και ... θέλουν να κάνουν και την υπόλοιπη χώρα δυστυχισμένη».


Κλείσιμο
JD Vance: Mega MAGA Misogynist

Ωστόσο, έπειτα από αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά από την προβολή που πήρε το αναδημοσιευμένο βίντεο, ο Τζέι Ντι Βανς  άλλαξε κάπως τη στάση του λέγοντας ότι «ροφανώς, ήταν ένα σαρκαστικό σχόλιο», σύμφωνα με δηλώσεις του στην εκπομπή «he Megyn Kelly Sho» στον SiriusXM, αναφέρει το CBS.

Κόμμα ενάντια στα παιδιά οι Δημοκρατικοί, λέει ο Ντι Βανς

Ωστόσο, επέμεινε στο επιχείρημά του, στο οποίο παρουσιάζει μέλη του αντίπαλου κόμματος των Ρεπουμπλικανών ως «αντίθετους στα παιδιά».

«Δεν έχω τίποτα εναντίον των γατών. Δεν έχω τίποτα εναντίον των σκύλων. ... Ο κόσμος εστιάζει τόσο πολύ στον σαρκασμό και όχι στην ουσία αυτού που πραγματικά είπα. Η ουσία αυτών που είπα, Megyn - λυπάμαι, είναι αλήθεια. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να συγχέουν την προσωπική κατάσταση εδώ με το γεγονός ότι προβάλλω το επιχείρημα ότι ολόκληρη η κοινωνία μας έχει γίνει επιφυλακτική και μισεί την ιδέα του να κάνεις παιδιά», συνεχίζει.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη που ήρθε ξανά στην επιφάνεια, ο 39χρονος υποστήριξε ότι η Κάμαλα Χάρις, η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές και ο Πιτ Μπούτιτζετζ είναι «άνθρωποι χωρίς παιδιά» που «ελέγχουν ολόκληρο το μέλλον των Δημοκρατικών». «Πώς είναι λογικό να έχουμε παραδώσει τη χώρα μας σε ανθρώπους που δεν έχουν πραγματικά άμεσο συμφέρον;» ακούγεται να ρωτά στο σχετικό απόσπασμα.

«Δεν πρόκειται για κριτική προς τους ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά», δηλώνει πλέον ο Τζέι Ντι Βανς . «Πρόκειται για κριτική στο Δημοκρατικό Κόμμα που έχει υιοθετήσει μια στάση ενάντια στην οικογένεια και τα παιδιά», είπε.

Συμπλήρωσε ότι το τότε σχόλιο είχε προέλθει από μια συζήτηση που είχε με τη σύζυγό του, Usha, σχετικά με την πίεση που ένιωθε να μην κάνει παιδιά λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που θα μπορούσε να έχει στην καριέρα της. Εκείνη την εποχή είχαν γεννηθεί τα δύο από τα τρία παιδιά τους.

«Τι περίεργη κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει, όπου οι μητέρες που θέλουν να δουλέψουν, η σκέψη που κάνουν πολλές από αυτές είναι: «Δεν μπορώ να κάνω κι άλλα παιδιά γιατί θα είναι κακό για την καριέρα μου»», είπε, προσθέτοντας αργότερα ότι "το να κάνεις παιδιά είναι καλό" γιατί "το να είσαι γονιός αλλάζει την οπτική σου για τον κόσμο"».

Αντιδράσεις από την Τζένιφερ Άνιστον και από τη Χίλαρι Κλίντον

Την αντίθεσή της με το σχόλιο αυτό που ήρθε ξανά στην επιφάνεια εξέφρασε και η Τζένιφερ Άνιστον στα social media, η οποία έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τις δικές της άκαρπες προσπάθειες να κάνει παιδιά μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. 

Μέσω Instagram, η 55χρονη σταρ του Χόλιγουντ εξέφρασε την οργή της, ως γυναίκα που δεν απέκτησε παιδιά, τονίζοντας: «Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό προέρχεται από έναν πιθανό αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Απευθυνόμενη στον 39χρονο Τζέι Ντι Βανς , έγραψε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι... Κύριε Βανς, προσεύχομαι η κόρη σας να είναι αρκετά τυχερή ώστε να αποκτήσει τα δικά της παιδιά μια μέρα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να στραφεί στην εξωσωματική γονιμοποίηση ως δεύτερη επιλογή. Γιατί προσπαθείτε να της το στερήσετε κι αυτό».

Το σχετικό βίντεο σχολιάστηκε και από τη Χίλαρι Κλίντον στην πλατφόρμα X με ειρωνικό ύφος: «Τι φυσιολογικός, σχετικός τύπος που σίγουρα δεν μισεί τις γυναίκες που έχουν ελευθερίες».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη - Σύζυγος Ελληνοκαναδού χρηματιστή στο protothema.gr: Όταν χτυπούσαν τον σύζυγό μου ήταν σαν να βρίσκομαι στην κόλαση

ΗΠΑ - Τραμπ σε μέλη χριστιανικής οργάνωσης: Σε 4 χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι

Ο Τομ Κρουζ τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στο Παρίσι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης