Προκήρυξη από ανώνυμη συλλογικότητα για το σαμποτάζ στους γαλλικούς σιδηροδρόμους

Προκήρυξη από ανώνυμη συλλογικότητα για το σαμποτάζ στους γαλλικούς σιδηροδρόμους

Η επιστολή στάλθηκε από πλατφόρμα του ακροαριστερού χώρου - Οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια για τη δολιοφθορά μεταξύ αυτών και της δράσης ξένης δύναμης

tgv
Μία ανώνυμη ακροαριστερή συλλογικότητα που είναι εντελώς αντίθετη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενεί αυτές τις ημέρες το Παρίσι απέστειλε προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για το σαμποτάζ στα τρένα υψηλής ταχύτητας την Παρασκευή.

Η Parisien αναφέρει ότι η προκήρυξη εστάλη από διεύθυνση sabotagetgvjo@riseup.net, δηλαδη σαμποτάζ (sabotage) στις ταχείες (TGV) Ολυμπιακοί Αγώνες (JO). Πρόκειται για μια πλατφόρμα που έχει ταυτιστεί με τον ακροαριστερό χώρο.

Παραλήπτες μέσα ενημέρωσης από τη Γαλλία και το εξωτερικό, όπως τους New York Times.

Στην προκήρυξη γράφουν μεταξύ άλλων: «Το λένε πάρτι; Εμείς το βλέπουμε ως μια γιορτή του εθνικισμού, μια γιγάντια σκηνοθεσία της υποταγής των πληθυσμών στα κράτη».

Κλείσιμο
Την υπόθεση της δολιοφθοράς που παρέλυσε για ώρες το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας ανέλαβε η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος της εισαγγελίας του Παρισιού ενβ τις έρευνες έχουν αναλάβει αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής.

Για την ώρα τα σενάρια από τις γαλλικές αρχές είναι όλα ανοιχτά, μεταξύ αυτών και της δράσης ξένης δύναμης, με τις υπόνοιες να πέφτουν στη Ρωσία.

Οι επιθέσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής κατέστρεψαν υποδομές κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που συνδέουν το Παρίσι με πόλεις όπως η Λιλ, στα βόρεια, το Μπορντό, στα δυτικά, και το Στρασβούργο, στα ανατολικά. Μια άλλη επίθεση στη γραμμή Παρίσι-Μασσαλία απετράπη, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF.

«Ποιός ευθύνεται; Είτε προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας ή υπήρξε εντολή από το εξωτερικό, είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Εχουμε εντοπίσει μια σειρά στοιχείων που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα βρούμε τον ένοχο αρκετά σύντομα» δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στο δίκτυο France 2.

Την Παρασκευή, δύο πηγές ασφαλείας είπαν ότι ο τρόπος λειτουργίας των σαμποτέρ αρχικά στρέφει τις υποψίες προς ακροαριστερές οργανώσεις ή ακτιβιστές για το περιβάλλον, αλλά ότι ακόμη δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Τουλάχιστον 40 καλώδια κάηκαν σε τρεις διαφορετικές διαδρομές. Επρόκειτο για καλώδια τηλεπικοινωνιών, καλώδια ασφαλείας και καλώδια οπτικών ινών. 

Η κίνηση στο δίκτυο των TGV θα έχει αποκατασταθεί τη Δευτέρα, όπως είπαν ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ και ο επικεφαλής της SNCF Ζαν-Πιέρ Φαραντού χθες στους δημοσιογράφους.

Η SNCF επανέλαβε ότι τα σχέδια για τη μεταφορά των διαγωνιζομένων ομάδων στους Ολυμπιακούς είναι εγγυημένα.

Χθες, 100.000 άνθρωποι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν με τρένα και άλλοι 150.000 αντιμετώπισαν καθυστερήσεις στα δρομολόγιά τους, αλλά τελικά έφτασαν στον προορισμό τους.




Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 19χρονος τραυματίας του φρικτού τροχαίου στη Μεσσηνία

Η αμερικανίδα που έσωσε την γατούλα από πνιγμό στις Σπέτσες εξηγεί ότι ήταν μονόδρομος η υιοθέτηση της

Η Εθνική μπάσκετ άγγιξε μια τεράστια ανατροπή, αλλά ηττήθηκε με 86-79 από τον Καναδά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης